« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
UOČI SUMMITA G8

Medvedev upozorava Zapad da ne ulazi u nove ratove

"Posljedice brzopletih intervencija u trećim zemljama uobičajeno završavaju dolaskom ekstremista na vlast", rekao je Medvedev

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

Dmitrij Medvedev

,

summit G8

,

SAD Rusija

Nepromišljene intervencije zapadnih sila diljem planete vrlo lako mogu izazvati nove regionalne sukobe, porast ekstremizma, a u najgorem slučaju čak i nuklearni rat, oštro je upozorio ruski premijer Medvedev uoči summita zemalja G8 u SAD-u, prenosi Hina.

"Posljedice brzopletih intervencija u trećim zemljama uobičajeno završavaju dolaskom ekstremista na vlast", rekao je Medvedev na pravosudnom skupu u Sankt Peterbrugu, a prenijela ruska televizija.

Ruski premijer očito aludira na krizu u Siriji oko koje se Rusija, saveznica režima predsjednika Bašara al-Asada, razilazi sa Zapadom, ali i na zračne udare koje je NATO lani izveo u Libiji, uz oštro protivljenje Moskve.

"U određenom trenutku, takve akcije, koje potkopavaju državni suverenitet, mogu voditi u veliki regionalni rat i čak uporabi nuklearnog oružja", rekao je Medvedev prije odlaska na summit u američki Camp David.

Medvedev će predstavljati Rusiju na summitu G8 u petak i subotu kamo neće putovati predsjednik Vladimir Putin okupiran sastavljanjem nove vlade, dva tjedna nakon polaganja predsjedničke prisege.

Rusija i Washington nisu komentirali nedolazak Putina na summit što analitičari tumače kao Putinov bojkot Washingtona jer je kritizirao stanje demokracije u Rusiji.

17.05.2012. 15:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh