« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
EROTIČNI NAMJEŠTAJ

Mario Philippona - strast za drvetom i oblinama

Nizozemski umjetnik proslavio se izradom erotičnog namještaja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (GETTY IMAGES)
Više o

namještaj

,

erotski namještaj

,

Mario Philippona

Nizozemski umjetnik Mario Philippona se specijalizirao za izradu erotičnog namještaja, koristeći žensku anatomiju kao inspiraciju za izradu ormara, stolovai posuđa.

- Organska arhitektura i obline žene, u kombinaciji sa mojom strašću prema drvetu inspiriraju me za izradu ovih sexy proizvoda - kaže Mario. Izrađujući crteže u prirodnoj veličini te sklapajući skulpture od komada drveta, reproducira savršene ženske obline, piše Interijernet.hr. Težnju ka savršenstvu prepoznaje u načinu na koji žene pristupaju modi, tjelovježbi i estetskom zahvatima. Allan Jonesi Salvador Dali također inspiriraju Marija Philipponea, jer su visoke potpetice i noge važan dio namještaja.

Svi su proizvodi izvedeni od domaćeg drveta te obrađeni prirodnim uljem i voskom. Koristeći boje i teksture različitih vrsta drveta, naglašava pojedine forme. Moguće je naručiti skulpturu i prema vlastitim zahtjevima, koju će umjetnik pretvoriti u ekskluzivan proizvod. Omiljeni dio tijela vašeg partnera umjetnik će prenijeti na drvo. Potrebno je poslati fotografije i odljev u gipsu, a proizvod će prema dogovoru biti izrađen realno ili stilizirano, sa manje ili više seksualnog izražaja u detaljima.     

Pame-la je ladičar izrađen od drveta trešnje. Ovo je bio prvi komad erotičnog namještaja koji je umjetnik dizajnirao, razmišljajući o najboljem načinu prikaza savršenih ženskih nogu, kakve viđamo po erotskim časopisima. Da je u tome i uspio najbolje govori podatak da je ovaj primjerak prodan! Ovaj je ladičar skulpturalan pa ga je moguće smjestiti u bilo koju prostoriju – dnevni boravak, spavaću sobu, presoblje…

Ormar sa prikazom ženskih oblina je proizvod koji je moguće naručiti u različitim dimenzijama i vrstama drveta. Vrata je moguće rotirati za 270 stupnjeva, a dimenzije ormara su 146x72x42 cm.Cijena je 4.995,00 eura. 

Trio je stol sa jedinstvenim erotičnim dizajnom inspiriran ženskim nogama. Prepun je jedinstvenih detalja- promatrajući ga sa različitih strana svaki par nogu je drugačije tematski obrađen. Kontrast tamnog i svijetlog drveta stvaraju dojam profinjenosti i dinamike. Dimenzije stola su 220x220x80 cm. Uključujući i sredstva za održavanje, cijena ovog stola je 19.950,00 eura.

15.08.2008. 15:02:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh