Metro-portal.hr

objavljeno 15.08.2008. 15:02:03
EROTIČNI NAMJEŠTAJ

Mario Philippona - strast za drvetom i oblinama

Nizozemski umjetnik proslavio se izradom erotičnog namještaja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (GETTY IMAGES)

Nizozemski umjetnik Mario Philippona se specijalizirao za izradu erotičnog namještaja, koristeći žensku anatomiju kao inspiraciju za izradu ormara, stolovai posuđa.

- Organska arhitektura i obline žene, u kombinaciji sa mojom strašću prema drvetu inspiriraju me za izradu ovih sexy proizvoda - kaže Mario. Izrađujući crteže u prirodnoj veličini te sklapajući skulpture od komada drveta, reproducira savršene ženske obline, piše Interijernet.hr. Težnju ka savršenstvu prepoznaje u načinu na koji žene pristupaju modi, tjelovježbi i estetskom zahvatima. Allan Jonesi Salvador Dali također inspiriraju Marija Philipponea, jer su visoke potpetice i noge važan dio namještaja.

Svi su proizvodi izvedeni od domaćeg drveta te obrađeni prirodnim uljem i voskom. Koristeći boje i teksture različitih vrsta drveta, naglašava pojedine forme. Moguće je naručiti skulpturu i prema vlastitim zahtjevima, koju će umjetnik pretvoriti u ekskluzivan proizvod. Omiljeni dio tijela vašeg partnera umjetnik će prenijeti na drvo. Potrebno je poslati fotografije i odljev u gipsu, a proizvod će prema dogovoru biti izrađen realno ili stilizirano, sa manje ili više seksualnog izražaja u detaljima.     

Pame-la je ladičar izrađen od drveta trešnje. Ovo je bio prvi komad erotičnog namještaja koji je umjetnik dizajnirao, razmišljajući o najboljem načinu prikaza savršenih ženskih nogu, kakve viđamo po erotskim časopisima. Da je u tome i uspio najbolje govori podatak da je ovaj primjerak prodan! Ovaj je ladičar skulpturalan pa ga je moguće smjestiti u bilo koju prostoriju – dnevni boravak, spavaću sobu, presoblje…

Ormar sa prikazom ženskih oblina je proizvod koji je moguće naručiti u različitim dimenzijama i vrstama drveta. Vrata je moguće rotirati za 270 stupnjeva, a dimenzije ormara su 146x72x42 cm.Cijena je 4.995,00 eura. 

Trio je stol sa jedinstvenim erotičnim dizajnom inspiriran ženskim nogama. Prepun je jedinstvenih detalja- promatrajući ga sa različitih strana svaki par nogu je drugačije tematski obrađen. Kontrast tamnog i svijetlog drveta stvaraju dojam profinjenosti i dinamike. Dimenzije stola su 220x220x80 cm. Uključujući i sredstva za održavanje, cijena ovog stola je 19.950,00 eura.

15.08.2008. 15:02:03
http://metro-portal.hr/mario-philippona-strast-za-drvetom-i-oblinama/10882/