« Život
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
ISPOVIJEST MAJKE

Marihuana me čini boljom majkom

Dobrobiti marihuane veće su od negativnog imidža kojeg ima, kaže mlada majka koja redovito puši travu

Sheera P
Sheera P (thinkstock.com)
Više o

majčinstvo

,

marihuana kao lijek

,

marihuana

Sheera P. poslala je redakciji Metro Internationala pismo u kojem objašnjava kako joj marihuana pomaže da se bolje brine za svoju obitelj i zašto redovito puši travu s malom bebom u kući:

"Protekih mjeseci sam kao mlada majka puno toga naučila. Gotovo preko noći sam se iz otvorene, živahne mlade žene pretvorila u napornog "kontrol frika" i preopterećenu majku. Pročitala sam sve one knjige koje nas pripremaju na majčinstvo. Puno sam razgovarala s prijateljima i obitelji, ali me zapravo ništa nije moglo pripremiti na ulogu roditelja.

Novi roditelji na temelju djetetovog plača razlikuju dobre odluke od loših. Neprestano se pitaju: Kako mogu znati činim li nešto ispravno? Kako mogu biti sigurna da je dobro, da nije gladna, umorna,...? Imam osjećaj da svakodnevno napredujem kao majka, a zajedno s mojim samopouzdanjem raste i moja duboka ljubav prema djetetu.

Naučila sam da ponekad jednostavno moram pustiti da neke stvari idu svojim tokom. Roditeljstvo je velik stres. Pokušavate ispuniti očekivanja, uspostaviti rutine, odgovoriti na beskonačan broj pitanja,... Shvatila sam da je to nemoguća misija pa sam si postavila samo jedan cilj - želim uživati i cijeniti svaki trenutak kojeg provodim s djetetom. Kako to postići? Vrijeme je pokazalo da je marihuana vrlo koristan alat.

Marihuana mi je u prošlosti služila za smirivanje kako bi mogla uživati u svom životu. Oduvijek sam imala stresne poslove i dobro se snalazila u njima. Nisam ni sanjala da će roditeljstvo biti još veći stres i najzahtjevniji posao kojeg sam ikad imala. U trenucima kada gubim razum, na primjer kada dijete ne prestaje plakati, marihuana mi pomaže da vratim strpljenje. Upravo to novo strpljenje koje sam pronašla u sebi omogućuje mi da na dijete gledam kao na dijete, a ne kao na malo čudovište koje stalno vrišti.

Moj suprug, liječnik, također redovito puši. Nikada to ne činimo pred djetetom kojeg i dalje dojim jer su istraživanja pokazala da pušenje marihuane ne šteti dojenčadi. Dobrobiti marihuane veće su od negativnog imidža kojeg ima. Više cijenim svijet svog djeteta. Male stvari koje mi odrasli često podrazumijevamo za mene su ponovno uzbudljive kao da sam i sama dijete... nakon što se malo napušim.

Ne tvrdim da je marihuana dobra za sve, ali meni pomaže."

Piše: Sheera P, Metro World News
10.05.2011. 20:09:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  urbanjungle
  10.05.2011. 21:21
  super, kak ti dijete raste i rastu problemi ti pređi na sve jače droge i nema frke, sve će ti biti haj
 2. avatar
  lilith
  10.05.2011. 22:19
  ode ona na hors kad dite dojde u pubertet, a možda će zajedno upražnjavati kemiju....
 3. avatar
  lilith
  10.05.2011. 22:22
  a redakcija koja to veselo objavljuje, vjerojatno je isto na konoplji.....ili je moćda i prodajem kad ju već tako jasno reklamira :)
  samo naprijed! u ovom moralnom neredu sve je moguće!
 4. avatar
  travarka
  10.05.2011. 22:38
  lilith, zar nije vijest o štetnosti marihuane isto neka vrsta pristranosti i reklame? novinarski je korektno objaviti i priče koje nejdu u prilog službenoj verziji, zar ne?
 5. avatar
  travarka
  10.05.2011. 22:39
  urbanjungle, haha, da fakat. kolko će tek pušit kad dijete uđe u pubertet :)
 6. avatar
  lilith
  11.05.2011. 08:08
  eh, tavarka, ti vjerojatno isto živiš zdravo i zeleno! :)

  gle, novinari danas pišu samo smeće, pa i ovo baljezganje o diiiivnom majčinstvu dok je napušena, ide uz to..Ništa neobičnog, baš se fino uklopilo..Ali vidjet ćemo što će dijete u konaćnici reći o svojoj materi. meni nema goreg nego kad čujem kako se majke hvale da su super majke! e onda sam jako sumnjičava....o tome će ocjenu najbolje dati njihova djeca.
  da..i ostajem pri tome da ovi u redakciji puše i lagano prodaju.....maglu.
 7. avatar
  AnaAna
  23.04.2012. 09:13
  lets get high :D
 8. avatar
  za legalizaciju
  31.07.2012. 07:46
  Vi svi ste JAKO neupuceni u vezi marihuane! Marihuana uopce nije statna, alkohol, cigarete, kava, aspartam koji je u svim "light" picima, ...to su otrovi koji su legalni, a marihuana, ljekovita i visestruko korisna biljka je zlo svemira! BRAVO! Mozak su vam uspjesno isprali! Ne podrzavam kokain, heroin, lsd, i ostalo sinteticko sranje koje unistava ljude, ali marihuani svakako nije mjesto medu tim sranjima. I nadam se da ce se uskoro legalizirati. Ne dekriminalizirati, nego LEGALIZIRATI!
 9. avatar
  ono
  02.04.2014. 17:21
  travarka, u konoplji nema thc-a. odi se informirat pa onda pametuj. ali malo se više informiraj treba ti
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh