« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
OPREZ

Mali stresovi na poslu gori od velikoga

Niz malih stresova na radnom mjestu može puno gore utjecati na vaše zdravlje

Kad se nakupi malih stresova, nastaje veliki problem
Kad se nakupi malih stresova, nastaje veliki problem (Arhiva)
Više o

stres

,

posao

,

radno mjesto

,

budilica

,

fluorescentno svjetlo

Veliki stres stalno se apostrofira kao jedan od najozbiljnijih problema današnjice, ujedno i okidač za mnoge bolesti i nagle smrti. No, istraživanje američkih psihijatara pokazalo je da je puno opasniji niz malih stresova, od kojih obično patimo na radnom mjestu.

Što je najgore u cijeloj priči, ti mali stresovi nastaju od posve benignih stvari, no kad se skupe na hrpu, mogu ozbiljno utjecati na naše zdravlje i posao. Primjerice, stres izaziva i loše svjetlo na radnom mjestu jer ako je fluorescentno, loše utječe na mozak, izaziva uznemirenost i smanjuje koncentraciju.

Najveći mali stresor je budilica koja remeti zdrav ritam sna, a u slučaju da su stvarno glasne, djeluju kao električni šok na organizam.

Dugo sjedenje je također izvor malog ali ozbiljnog stresa, jer bolovi u leđima, ramenima i vratu gomilaju napetost. No, ovaj se problem zapravo može lako riješiti serijom kratkih šetnji u razmacima koji vam odgovaraju.

Neuredan stol, loš odnos s kolegama, nestrpljivi šefovi i cijeli niz situacija na radnom mjestu polako gomila stres u nama, pa pokušajte krenuti od jutra, probuditi se prirodno bez budilice i krenuti u dan bez stresa.

29.10.2012. 11:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh