« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
eliminacija vode

Mala škola zdravog života – 13. tjedan

Kako se srediti za veliki događaj u tjedan dana tj. riješiti se viška vode u organizmu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joseph Puhy)
Više o

zdrav život

,

vježbe za mršavljenje

,

vježbe za zdrav život

,

mala škola zdravog života

,

trenerska dijeta

,

zadržavanje vode

,

dijeta kod zadržavanja vode

Ostalo vam je samo tjedan dana do važnog događaja i napravili ste sve što je u vašoj moći, no ipak je ostala još jedna stvar koja vam može pomoći da izgledate sjajno.

"Pokušajte primjeniti sedmodnevnu trenersku dijetu i izgledat ćete sjajno", tvrdi Jillian Michaels. Voda čini otprilike 60% ukupne mase tijela, a kad tijelo zadržava vodu osjećamo se napuhano. Zamislite da se možete riješiti te vode na siguran i učinkovit način i izgledati vitko, definirano i snažno. "Nemojte zamišljati, vi to možete napraviti", kaže Jillian Michaels.

Tajna je u uklanjaju težine vode. Sportaši to rade prije vaganja, a glumci prije važne premijere. No, uklanjanje težine vode ne znači da trebate prestati piti vodu, upravo obrnuto. "Što manje vode pijete, tijelo će je više zadržavati. Ako ste i malo dehidrirani, tijelo će se držati vaših rezervi vode i neće ih otpuštati", objašnjava Jillian. "A to može dodati par kilograma težine".

Druga stvar koju trebate napraviti tijekom ove sedmodnevne dijete je smanjiti unos ugljikohidrata i soli. "No, zapamtite, nikad nije zdravo predugo unositi premalo ugljikohidrata, i ova dijeta treba trajati samo tjedan dana, nikako dulje!", upozorava Jillian.

Ako ova dijeta nije za vas, ima i drugih načina kojima možete ispeglati figuru za posebne prilike: iznojite vodu, ili u sauni ili kardio vježbama noseći debelu trenirku. "Radila sam i jedno i drugo, i uopće mi ne odgovara. No, rezultati su ipak sjajni.", kaže Jillian.

Vježba tjedna:

Čučanj sa zamahom

Stanite s nogama raširenim u širini kukova i prebacite težinu na pete. Držite medicinsku loptu ili jedan uteg u rukama i pustite da visi između nogu.

Spustite se u čučanj, podignite ponovno u stojeći položaj i zamahnite utegom ili medicinkom preko glave. Ponovite vježbu dvadeset puta.

Trenerska dijeta:

Doručak: Šest pečenih jaja sa zelenim povrćem kuhanim bez putra ili maslinovog ulja. Tijekom dana popijte tri litre vode. Dva puta dnevno malo prezalogajite, na primjer celera koliko god želite s 2 žlice maslaca od kikirikija, ili 20 suho prženih badema, lubenicu ili tri mrkve.

Ručak: Možete pojesti dvadeset dekagrama nesoljene šunke, ribe ili pečenog odreska, ili kozervu tune. S tim možete uzeti i salatu od špinata ili paradajza s preljevom od maslinovog ulja i acetta balsamica.

Večera: Trideset dekagrama pečene ribe, piletine, škampa ili odrezak kuhan s biljkama koje volite. Uz to možete pojesti neograničenu količinu povrća na pari kao što je brokula, tikvica, mahune i slično. Zalijte to čajem od maslačka.

 

Piše: Petra Axlund
24.05.2009. 10:57:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh