« Kazalište
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
ACTLAB

Mala scena pokreće dramski studio za djecu

U sklopu programa djeca će moći raditi na sva tri polja scenskog izričaja – glumi, pokretu, te plesu i pjevanju

Mala scena ambiciozno u novu sezonu
Mala scena ambiciozno u novu sezonu (Arhiva)
Više o

Mala scena

,

ActLab

,

dramski studio za djecu

Zagrebačko kazalište za djecu Mala scena najavilo je bogat program nove sezone kao i pokretanje novog dramskog studija za djecu, koji će biti ostvaren u suradnji s kazalištem ActLab, priopćeno je danas iz Male scene.

Novu sezonu Mala scena počinje 20. rujna praizvedbom drame za mlade koja problematizira odnos očeva i djece "Život je san" autora Darka Lukića, prema istoimenom djelu španjolskog dramatičara Pedra Calderona. Sezona praizvedbi nastavlja se u siječnju 2013. kada će u suradnji s Triko cirkus teatrom biti praizvedena "Iglica" Lane Šarić. Slijedi "JaTiOnoMi..." autorica Pavlice Bajsić i Jelene Vukmirice Makovičić, koja tematizira probleme posvajanja i posvojene djece, a bit će ostvarena u suradnji s kazalištem ActLab.

Nakon velikog uspjeha prošlogodišnje prve Burze Mreže neovisnih kazališta kazališnih družina, od 29. kolovoza do 2. rujna u kazalištu Mala scena i u dvorani Vidra bit će održana Druga Burza predstava neovisnih kazališta i kazališnih družina registriranih u Republici Hrvatskoj. U partnerstvu s kazalištem ActLab od ove godine na dvije će lokacije - u Maloj sceni, te u studiju ActLaba na Jarunu, djelovati novi dramski studio za najmlađe MaliLab, namijenjen djeci od pet do 10 godina starosti.

U sklopu programa djeca će moći raditi na sva tri polja scenskog izričaja – glumi, pokretu, te plesu i pjevanju, uz živu korepeticiju (klavir, bubnjevi i udaraljke) na svakom satu. "Na ovaj način s djecom radimo na osvještavanju kretanja, koordinaciji tijela, imaginaciji, radu na karakterima i osnovama glumačkog zanata, ali i na muzikalnosti, osjećaju za ritam i razvijanju individualnog rada i rada u grupi. Isto tako, razvijamo senzibilitet djece uz glazbeni odgoj i prisutnost 'živog' instrumenta na svakom satu i rad djece s udaraljkama", ističe se u priopćenju Male scene.

U program će biti uključena i likovna umjetnost kroz aspekt izrađivanja kostima i scenografije, koje će djeca na temelju nacrta profesionalnog scenografa i kostimografa izrađivati zajedno s roditeljima na otvorenim danima kazališta. Rad djece, izrađeni kostimi i scenografija bit će predstavljeni na završnoj predstavi u lipnju 2013. Ovo je ljeto kazalište Mala scena provelo radno.

Nakon predstava "Kamenje" i "Priča o vodi" na MDF-u u Šibeniku, Mala scena gostovala je u Koreji, gdje je u Nacionalnom kazalištu u Seulu u srpnju održala praizvedbu interkulturne predstave za mladu publiku publiku "Superheroj". S istom je predstavom ansambl Male scene gostovao na Kijimuna festu u Okinawi u Japanu, gdje je svjetskoj javnosti predstavljena i predstava o strahu "Baukač", dok je "Superheroj" odigran i na Tajvanu. Nakon Azije, kazalište je gostovalo i na Bitolino festivalu u Bitoli u Makedoniji, gdje je odigralo svoju najnoviju produkciju "Ružičasta sanjarica", a slijedi nastup na Špancirfestu u Varaždinu s "Tajnama začarane šume".

20.08.2012. 19:43:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh