« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
SLIKA LJETA

Makarsko primorje ovog vikenda očekuje 28.000 gostiju

Makarska željno očekuje prvu veću smjenu turista i o prvom vikendu u srpnju govori se kao o vikendu nade za cijelu sezonu

Makarska turisti
Makarska turisti (Cropix)
Više o

turisti

,

turistička sezona

,

hrvatski turizam

,

Makarska turizam

,

kognitivne sposobnosti

Prava turistička sezona počela je ovog vikenda, čemu svjedoče i prve veće gužve na hrvatskim cestama. Goste čeka i Makarska rivijera - u prvoj velikoj smjeni turista očekuje se brojniji dolazak od odlaska turista.

Na Makarskom primorju, gdje ima slobodnih mjesta u svim vrstama smještajnih objekata, prema informacijama iz hotelskih kuća koje posluju s dobro popunjenim smještajnim kapacitetima i ugošćuju više od 11.000 gostiju, kao i najavama iz turističkih ureda, očekuje se da će od ovoga vikenda boraviti oko 28.000 gostiju.

Ovo je prvi veliki vikend nade za cijelu sezonu koji će najaviti ovogodišnju sliku ljeta, kazao je jutros novinarima direktor makarskog Turističkog ureda Davor Glavina.

>> Hrvatski turizam: Niko Bulić je umjereni optimist

Na državnoj cesti D8 promet je znatno pojačan, vozi se u isprekidanim kolonama bez ograničenja i zastoja. Na prometnici Šestanovac - Dupci kraće su isprekidane kolone vozila s autoceste prema moru, vozi se usporeno, s manjim zastojem kod čvorišta Dupci nedaleko Brela gdje promet regulira prometna policija i prometna mladež.

Na putnom pravcu Makarska - Vrgorac nema zastoja ni gužvi iako je promet pojačan. Manje se gužve u prometu stvaraju nakon izlaska s autoceste u mjestu Ravča kod Vrgorca kao i kroz Vrgorac zbog ograničene propusnosti prometa gradskim ulicama, kažu u vrgoračkoj policijskoj stanici.

>> Hrvatski turizam računa na turiste iz Srbije

Trajekt na liniji Makarska - Sumartin na otoku Braču plovi prema redu plovidbe i nema čekanja na ukrcaj. Na liniji Drvenik - Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, a čekanje na ukrcaj je do sat vremena, saznaje se u ispostavi riječkog brodara u Drveniku. Iz Sučuraja na otoku Hvaru informiraju da su brojniji automobili u dolasku od odlaska s otoka pa se na ukrcaj čeka do pola sata.

Autobusi stižu u Makarsku uglavnom puni i s manjim zakašnjenjem, kažu na makarskoj autobusnoj stanici dodajući da slobodnih mjesta uglavnom ima za sve putne pravce na kojima je dio s dodatnim autobusima. Dnevno je na makarskoj stanici u dolasku i odlasku 105 autobusnih linija. (hina/metro-portal)

03.07.2010. 13:15:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh