« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
POČELA SEZONA

Turisti krenuli na more - kolona na Lučkom i gužve na autocestama

Prvi vikend srpnja donio je uobičajene gužve na naplatnim kućicama u Lučkom i na autocestama u smjeru mora

promet kolona
promet kolona (Boris Kovačev/Cropix)
Više o

promet

,

HAK

,

autoceste

,

naplata Lučko

,

Lučko kolona

,

prometna gužva

Čini se da je prava ljetna sezona počela jer promet je u Hrvatskoj izrazito pojačan, posebno na autocestama: A1, A2 i  A6 u smjeru mora, te na A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Duža kolona vozila kreće se Zagrebačkom obilaznicom (A3) od čvora Jankomir prema Naplatnim postajama Lučko i dalje prema Karlovcu. Zbog pojačanog priljeva vozila kod čvora Oštrovica na autocesti A6 Rijeka-Zagreb iz smjera Zagreba, vozi se povremeno i usporeno u koloni prema otoku Krku. Na Istarskom ipsilonu, kod čvora Umag kolona je duga oko 2 km prema graničnim prijelazima sa Slovenijom.

Pojačan je ulaz osobnih vozila i autobusa na graničnim prijelazima: Kaštel, Metković i Gabela Polje (čekanja oko 20 min), Macelj i Bregana (čekanja oko 10 min). Izlaz je pojačan na GP-ima: Stara Gradiška, Slavonski Brod i Bajakovo (čekanja do 20 min).

Pojačan je priljev vozila u trajektnim lukama sjevernog i srednjeg Jadrana. Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. (hina/metro-portal)

03.07.2010. 12:35:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh