« Putovanja
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
SREDNJI VIJEK

Barcelona nemilosrdna prema turistima u bikiniju

Kao da su se inspirirali naljepnicama po dalmatinskim poštama, gradski oci Barcelone najavili su kazne za golišave turiste

Fotografija vijesti
Više o

zabrana

,

Barcelona

,

zabrana bikinija

Turisti koji po ulicama Barcelone budu hodali samo u kupaćim kostimima platit će visoke novčane kazne, najavile su gradske vlasti u petak.

Zabrana golišavosti na javnim mjestima i ograničavanje nošenja kupaćih kostima samo u blizini bazena, plaža i šetališta uz plažu novoizglasani je zakon u gradskoj skupštini.

Osim toga, nudisti koji se ne budu pridržavali pravila kretanja samo u ograničenim zonama bit će kažnjeni novčanom kaznom od 300 do 500 eura.

Svi koji budu uhvaćeni u bikinijima ili kupaćim gaćicama dok šeću ulicama Barcelone morat će platiti od 120 do 300 eura.

Vlasti grada, koji ima luku i velik broj plaža u blizini povijesnog središta od početka godine pokrenule su kampanju kojom upozoravaju posjetioce da se pridržavaju pravila pa su posteri s takvim sadržajem polijepljeni širom Barcelone.

Vijećnici tvrde da nemaju namjeru govoriti ljudima kako da se odijevaju, već žele osigurati "koegzistenciju među građanima na javnim mjestima", prenosi agencija AFP.

Vlasnici nekih prodavaonica suvenira pozdravili su ovu odluku, ali zaštitnici prava nudista ostali su šokirani.

30.04.2011. 17:16:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh