« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
LJETO

Ljeto u MSU 2020: LADO Electro

Sedmo Ljeto u MSU otvaramo koncertom LADO Electro, nevjerojatanim spojem modernog i tradicionalog, elektra i etno poetike

Lado Electro
Lado Electro (Arhiva)
Više o

Ljeto u MSU

Ljeto u MSU već je šest godina prepoznato kao najkvalitetnije i najpopularnije multimedijsko ljetno događanje ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, već po ocjeni kritičara i u ovom dijelu Europe, koje je do sada posjetilo preko 35 tisuća posjetitelja.

Sedmo Ljeto u MSU otvaramo koncertom LADO Electro, nevjerojatanim spojem modernog i tradicionalog, elektra i etno poetike.

Video spotom za pjesmu „Dolinom se... (Song for Elizabeth)"  s albuma 2.0 Memorabilium LADO Electro najavio je u svibnju povratak na glazbenu scenu. Solist Ansambla LADO Boris Harfman i Hrvoje Crnić Boxer za DJ pultom će pratiti live izvedbu popularnih Ladarica i glazbenika Ansambla LADO, jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj. Veliki broj vokalnih elemenata pratit će elektronička podloga pjesama. Neke od njih se već nalaze na Ladovu repertoaru ili su inspirirane dijelovima nekih koreografija, dok drugi dio čine tradicijski napjevi s kojima se pjevači ranije nisu susretali ali su ih pjevali na način na koji to može izvesti samo LADO. Koncerte Ansambla LADO posjećuju sve dobne skupine i ljudi različitih glazbenih ukusa koji uživaju u bogatstvu pjesama, plesa i raznolikosti narodnih nošnji.

U sklopu Ljeta u MSU, uz koncert, možete pogledati i izložbu „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma", performans „Klarinet i petlje" Tina  Dožića, Branimira Norca i Mirne Pavičić te film „Tusta", biografski dokumentarac o Branku Črncu Tusti i njegovom pulskom punk-rock sastavu KUD Idijoti.

Velika multimedijska izložba „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma", posvećena je slavnim umjetničkim ostvarenjima nastalima u okviru ove institucije osnovane 1953. godine, koja je kroz šest desetljeća proizvela više od dvije tisuće animiranih, dokumentarnih, edukativnih i igranih filmova te reklamnih spotova. Ovoj povijesti pripada globalno prepoznatljiv fenomen Zagrebačke škole crtanog filma, zatim više od 500 nagrada, među kojima posebno mjesto zauzima prestižna nagrada Američke filmske akademije Oscar za najbolji animirani film dodijeljena 1962. godine „Surogatu" Dušana Vukotića.

Izložba se može pogledati u subotu od 11 do 21 sat. (...više)

Audiovizualna izvedba eksperimentalne glazbe „Klarinet i petlje" nastala je u suradnji umjetnika Tina Dožića, glazbenika Branimira Norca i autorice Mirne Pavičić, tijekom koje Dožić uživo radi loopove (petlje) jednostavnih dionica izvođenih na klarinetu (Norac) uz vizuale projekcija petlji 16 mm filma na dva filmska projektora (Pavičić).

Performans počinje u dvorani Gorgona 18 sati.

 

„Tusta" je biografski dokumentarac o Branku Črncu Tusti i njegovom pulskom punk-rock sastavu KUD Idijoti. Zbog svog beskompromisnog antifašističkog stava i borbe za prava potlačenih i obespravljenih, Tusta je bio pravi heroj radničke klase, a njegove poruke o toleranciji, suživotu i socijalnoj pravdi i danas žive među generacijama fanova. Kroz ovaj film, nastao u produkciji Factuma, otkriva se i Tustina intimna, ljudska dimenzija koja ga je u konačnici i učinila punk-rock ikonom.

Film se prikazuje u dvorani Gorgona u19 sati.

 

Cijena ulaznice za koncert je 30,00 kn, a sav prihod od ovog koncerta ide u humanitarne svrhe za pomoć umjetnicima čiji su stanovi i kuće stradali u nedavnom potresu u Zagrebu. Sredstva za pomoć se prikupljaju u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika. Ulaznice za manifestaciju Ljeto u MSU 2020 možete kupiti putem sustava EVENTIM i na recepciji MSU-a od utorka do subote od 11 do 18 sati.

Na dan koncerta ulaznice se mogu kupiti na recepciji MSU-a do 21 sat.

Broj ulaznica je ograničen.

Preporučamo da ponesete svoju masku zbog poštivanja epidemioloških mjera.

MSU se pridržava svih preporuka za održavanje kulturnih programa i manifestacija Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  

Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a

Autorica umjetničkih akcija i performansa: Ana Škegro

Kustosice izložbe Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma: Vesna Meštrić i Snježana Pintarić

Izbor filmova Best of Metropolis: Zlatko Vidačković

Asistentica producenta: Miranda Herceg

 

Projekt podržali : Turistička zajednica grada Zagreba

Sponzor : Zagrebačka pivovara

Medijski pokrovitelji:  Radio Yammat, T- portal, Muzika.hr, RTL I CMC  

26.06.2020. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh