« Život
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Ljetni problemi kojih se moramo čuvati

Ljeti smo izloženi većem riziku od trovanja hranom, probavnim smetnjama i ostalim problemima koji su sve samo ne ugodni

Pazite na sunce!
Pazite na sunce! (DeviantArt)
Više o

zdravlje

,

problemi

,

ljeto

,

trovanje hranom

,

opekline od sunca

Ljeto uz sve svoje pozitivne strane donosi i neke negativne kojih se moramo čuvati kako nam ne bi donijele probleme sa zdravljem, a evo nekoliko na koje moramo posebno obratiti pažnju. 

Bakterije obožavaju sladoled - neke bakterije mogu živjeti na hladnijim temperaturama pa ih se često može naći u strojevima za sladoled. Takve bakterije mogu uzrokovati vrućicu, bolove u mišićima, a posebno su opasne za trudnice koje zbog njihovog djelovanja mogu pobaciti.

Meduze - unatoč urbanoj legendi da se opeklinu od meduzinih krakova treba tretirati urinom to nije točno. Mnogo bolje je oprati opeklinu morskom vodomkoja će smanjiti crvenilo i bol. Ako pri ruci imate ocat to je još bolje jer će bol nestati gotovo istog trenutka.

Mokrenje u bazen - kada vam nakon kupanja u bazenu pocrvene oči nemojte kriviti klor. Razlog za ovaj neugodan problem je zapravo urin koji reagira s klorom i stvara klorin. Osim što je ovo prilično odvratno postoji i opasnost da se u bazenu pojave bakterije poput E. coli, a mogući su i problemi s dišnim sustavom.

Opekline od sunca - neki će ih shvatiti kao dobar suvenir koji dokazuje vašim prijateljima da ste bili na moru, ali one mogu biti vrlo štetne po vaše zdravlje. U najtežim slučajevima na koži se mogu pojaviti plikovi koji se moraju tretirati jednako kao i opekline nastale od vatre. Ako dođe do otpadanja kože povećava se i mogućnost za infekcije.

05.07.2015. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh