« Život
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kako jednostavno uštedjeti na hrani?

Kad pogledamo na što trošimo najviše novca, osim na režije, hrana će se uvijek naći pri vrhu liste, pa ne škodi znati kako se može uštedjeti

Kako biti pametan kupac :)
Kako biti pametan kupac :) (FreeDigitalPhotos)
Više o

hrana

,

štednja

,

zdrava hrana

,

uštede

Hrana je važan dio kućnog budžeta i nije na odmet znati načine na koje ćete uštedjeti, a istovremeno jesti barem jednako kvalitetno kao i do sada.

Za početak, naučite pametno kupovati - u trgovinu dođite pripremljeni, s listom potrebnih namirnica. Naravno, za to trebate isplanirati obroke par dana unaprijed kako biste točno znali što vam treba, no za to vam zapravo treba samo par minuta razmišljanja i čisti list papira. Nije baš pretjerano zahtjevno ...

Nakon toga hranu spremite na pravi način kako ne bi propala zbog nepravilnog čuvanja. Neke se namirnice bolje čuvaju van hladnjaka, a neke u njemu, stoga pažljivo rasporedite sve što ste kupili.

Stižemo do kuhanja - pažljivo planirajte količine koje ćete skuhati, jer svi imamo naviku ubaciti još malo više, neka se nađe za svaki slučaj. No, čak i ako ste skuhali previše, ne trebate sve pojesti - ostatke spremite za kasnije.

Za kraj, budite kreativni s ostacima - pronađite recepte kako ih najbolje iskoristiti jer često nam se ne da ponovno jesti istu hranu, pa je na kraju bacimo. Par kulinarskih trikova pomoći će vam da napravite potpuno novo jelo od ostataka i s užitkom ga smažete.

Sve u svemu, uz malo pažnje prosječan čovjek može svoje izdatke za hranu smanjiti za četvrtinu držeći se ovih savjeta, što će sigurno pomoći kućnom budžetu.

04.07.2015. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh