« Knjiga
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
SAZNAJEMO

Ljetna škola pisanja 2019.

Radionice se održavaju u jutarnjim i popodnevnim satima, a slobodno vrijeme je rezervirano za pisanje

Ljetna škola za vas
Ljetna škola za vas (CeKaPe)
Više o

stil pisanja

,

Cekape

,

škola pisanja

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba organizira Ljetnu školu pisanja. Održat će se od 25.8. do 1.9.2019. u Dvorcu Stara Sušica, Ravna Gora.

Do sada je preko 500 polaznika i polaznica završilo ljetnu školu pisanja. Na sedmodnevnim intenzivnim radionicama pisanja, u osami Gorskog kotara i izolaciji dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica te večernje programe, književne tribine i razgovore s poznatim imenima književne i umjetničke scene.

Ljetna škola pisanja ove godine nudi pet različitih radionica: kratka priča, proza, poezija, književna kritika i radionica Arhitekstura teksta, koja programski obuhvaća različite književne žanrove. Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene.

Jagna Pogačnik, književna kritičarka, prevoditeljica, urednica, voditeljica književnih tribina i kulturnih programa, ove je godine prvi puta u ljetnoj školi s radionicom književne kritike.

Darija Žilić, sjajna, nagrađivana pjesnikinja, također prvi puta dolazi u ljetnu školu, kao voditeljica radionice poezije. Enver Krivac, nagrađivan pisac i voditelj radionica u CeKaPe Rijeka, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, vodit će radionicu proze.

Radionicu kratke priče od 2018. vodi odličan pisac i dugogodišnji novinar i urednik kulture u Novom listuDavor Mandić, koji već dvije godine mentorira redovne radionice kratke priče u CeKaPe Rijeka.

Nebojša Lujanović, nakon prošlogodišnje pauze, vraća se u dvorac s radionicom koju je osmislio ekskluzivno za ljetnu školu, radionicom Arhitekstura teksta.

Radionice se održavaju u jutarnjim i popodnevnim satima, a slobodno vrijeme je rezervirano za pisanje. Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu, organiziramo i književne tribine, razgovore s gostima, književne kvizove, zajednička druženja i završnu, javnu produkciju na kojoj svi polaznici čitaju tekstove napisane u ljetnoj školi.

Svi koji su doživjeli i proživjeli sedam dana kolovoza u sušičkom dvorcu, svoje stvaralačke i spisateljske dane dijele na „prije i poslije Ljetne škole pisanja".

Jer Ljetna škola je iskustvo koje mijenja.

Pozivamo vas da na našoj web stranici www.cekape.com pronađete radionicu za sebe

i pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj književnoj avanturi. Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 3300 kn, a za prijave do 1.7. odobravamo popust od 200 kn.

22.06.2019. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh