Metro-portal.hr

objavljeno 22.06.2019. 10:30:00
SAZNAJEMO

Ljetna škola pisanja 2019.

Radionice se održavaju u jutarnjim i popodnevnim satima, a slobodno vrijeme je rezervirano za pisanje

Ljetna škola za vas
Ljetna škola za vas (CeKaPe)

CeKaPe, Centar za kreativno pisanje iz Zagreba organizira Ljetnu školu pisanja. Održat će se od 25.8. do 1.9.2019. u Dvorcu Stara Sušica, Ravna Gora.

Do sada je preko 500 polaznika i polaznica završilo ljetnu školu pisanja. Na sedmodnevnim intenzivnim radionicama pisanja, u osami Gorskog kotara i izolaciji dvorca na rubu šume, živi se i piše književnost, uz mentorstvo poznatih pisaca, voditelja radionica te večernje programe, književne tribine i razgovore s poznatim imenima književne i umjetničke scene.

Ljetna škola pisanja ove godine nudi pet različitih radionica: kratka priča, proza, poezija, književna kritika i radionica Arhitekstura teksta, koja programski obuhvaća različite književne žanrove. Voditelji radionica vodeća su imena hrvatske književne scene.

Jagna Pogačnik, književna kritičarka, prevoditeljica, urednica, voditeljica književnih tribina i kulturnih programa, ove je godine prvi puta u ljetnoj školi s radionicom književne kritike.

Darija Žilić, sjajna, nagrađivana pjesnikinja, također prvi puta dolazi u ljetnu školu, kao voditeljica radionice poezije. Enver Krivac, nagrađivan pisac i voditelj radionica u CeKaPe Rijeka, jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, vodit će radionicu proze.

Radionicu kratke priče od 2018. vodi odličan pisac i dugogodišnji novinar i urednik kulture u Novom listuDavor Mandić, koji već dvije godine mentorira redovne radionice kratke priče u CeKaPe Rijeka.

Nebojša Lujanović, nakon prošlogodišnje pauze, vraća se u dvorac s radionicom koju je osmislio ekskluzivno za ljetnu školu, radionicom Arhitekstura teksta.

Radionice se održavaju u jutarnjim i popodnevnim satima, a slobodno vrijeme je rezervirano za pisanje. Uz svakodnevni, cjelodnevni rad na tekstu, organiziramo i književne tribine, razgovore s gostima, književne kvizove, zajednička druženja i završnu, javnu produkciju na kojoj svi polaznici čitaju tekstove napisane u ljetnoj školi.

Svi koji su doživjeli i proživjeli sedam dana kolovoza u sušičkom dvorcu, svoje stvaralačke i spisateljske dane dijele na „prije i poslije Ljetne škole pisanja".

Jer Ljetna škola je iskustvo koje mijenja.

Pozivamo vas da na našoj web stranici www.cekape.com pronađete radionicu za sebe

i pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj književnoj avanturi. Puna cijena, koja uključuje smještaj, puni pansion i kotizaciju za radionice je 3300 kn, a za prijave do 1.7. odobravamo popust od 200 kn.

22.06.2019. 10:30:00
http://metro-portal.hr/ljetna-skola-pisanja-2019/119157/