« Život
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
NOVI TRENDOVI

Liposukcija postala plastična operacija broj 1

Povećanje grudi više nije najtraženija plastična operacija, a trendovi u estetskoj kirurgiji mijenjaju se gotovo preko noći

Liposukcija postala plastična operacija broj 1
Liposukcija postala plastična operacija broj 1 (Shutterstock)
Više o

estetska kirurgija

,

liposukcija

,

plastična operacija

,

povećanje grudi

Liposukcija je postala najtraženija plastična operacija u svijetu, pokazalo je istraživanje Međunarodnog društva za estetsku plastičnu kirurgiju (ISAPS).

Naime, liposukcija danas čini čak 18,8 posto svih zahvata, a povećanje grudi palo je na drugo mjesto sa 17 posto. Slijede blefaroplastika (operacija očnih kapaka) sa 13,5, rinoplastika (operacija nosa) sa 9,4 i abdominoplastika (operacija trbuha) sa 7,3 posto.

>> Podizanje stražnjice vlastitim masnoćama novi trend među poznatima

Istraživanje je provedeno u 25 zemalja i predstavlja 75 posto svih estetskih operacija u svijetu u 2009. godini. To su ujedno prvi pouzdani podaci o plastičnoj kirurgiji u međunarodnom smislu.

Sve su popularniji i takozvani neinvazivni kirurški zahvati poput injekcija Botoxa ili injektiranja vlastite masti s jednog dijela tijela u drugi. Dakle, čini se kako veće grudi više nisu dovoljne, a trendovi u estetskim operacijama mijenjaju se gotovo jednako brzo kao i oni modni.

04.10.2010. 12:00:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    irac
    04.10.2010. 12:28
    Za muškarce definitivno trbušina i ćelava glava.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh