« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana
MLJAC

Limeta je sjajna, zdrava i dobra za vas

Limeta je vrlo bogat izvor vitamina C, poznatog antioksidansa, a mnoge su studije pokazale da povećani unos smanjuje rizik od pretilosti, dijabetesa, srčanih bolesti i ukupne smrtnosti

Limetu treba jesti ;)
Limetu treba jesti ;) (Arhiva)
Više o

limeta

Sok limete i njena korica dokazano smanjuju nakupljanje masti u koronarnim arterijama, pa se tako smanjuje i rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Jača imunitet - namirnice koje su bogate vitaminom C i drugim antioksidansima mogu pomoći imunosnom sustavu u borbi protiv prehlade i gripe. Konzumiranje zdrave prehrane posebno je važno tijekom zimskih mjeseci.

Poboljšava apsorpciju željeza - nedostatak željeza jedan je od najčešćih problema kod ljudi u razvijenim zemljama i vodeći uzrok anemije. Konzumiranje namirnica koje su bogate vitaminom C u kombinaciji s onima bogatim željezom povećat će sposobnost organizma da apsorbira željezo. Iscijedite svježi sok limete na salatu sa špinatom i slanutkom, koji su dobar izvor željeza.

Smanjuje rizik od moždanog udara - veće količine agruma mogu smanjiti rizik od ishemijskog moždanog udara kod žena. U jednom istraživanju sudionici koji su jeli najveće količine citrusa imali su 19% manji rizik od ishemijskog moždanog udara od onih koji su ih jeli malo.

Zdravija koža - vitamin C, kada se jede u prirodnom obliku, a to znači da treba jesti svježe namirnice, može pomoći u borbi protiv oštećenja kože uzrokovanih suncem i zagađenjem, smanjuje bore i poboljšava stanje kože. Potreban je odgovarajući unos vitamina C (sok jedne limete zadovoljava 22% dnevnih potreba) za izgradnju i održavanje kolagena.

15.01.2022. 15:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    15.01.2022. 17:12
    limeta je zdrava obozavam je
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh