« Život
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
DISKRIMINACIJA

Lijepe žene koje stave fotografiju u CV imaju manje šanse da dobiju posao

Poziv na razgovor za posao će prije dobiti zgodni i lijepi muškarci koji prilože svoju fotografiju od onih prosječna izgleda

Životopis
Životopis (Deviantart)
Više o

posao

,

intervju

,

životopis

,

CV

,

muškarci žene

Lijepe i privlačne žene koje životopisu prilože svoju fotografiju imaju manje šansi da budu pozvane na razgovor za posao od drugih žena, pokazalo je istraživanje kojeg je objavilo Kraljevsko ekonomsko društvo. Za to su navodno krive mlade žene bez partnera koje su ljubomorne a koje rade u odjelima ljudskih resursa i koje su zadužene za prelistavanje pristiglih životopisa. Kad se radi o muškarcima, pogađate, stvar je obrnuta - posao će prije dobiti zgodni i lijepi muškarci koji prilože svoju fotografiju od onih prosječna izgleda. Istraživanje je obuhvatilo čak 5.300 životopisa pristiglih na 2.650 objavljenih natječaja za različita rada mjesta u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Za svako radno mjesto poslana su po dvije vrste životopisa i zamolbe. U jednoj skupini CV-a je bila fotografija privlačne osobe, muškarca ili žene, ili fotografija osobe prosječna izgleda. U drugim CV-ima, koji su bio potpuno identični prethodnima, nije bilo nikakve fotografije. Oko 20 posto privlačnih muškaraca dobilo je poziv na razgovor za posao, a od onih prosječna izgleda samo 9,2 posto. Kod žena stvar je obrnuta - lijepih žena na intervjue je pozvano 12,8 posto, a ostalih 13,6. posto. Kod CV-a u kojima nije bilo fotografije, pozvano je 13,7 posto muškaraca i 16,6 posto žena.

19.04.2011. 17:40:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    19.04.2011. 19:49
    nek budu u topelsu još prije če dobiti samo šta treže tako posao ili sex?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh