« Zdravlje
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Lijekovi koje morate imati na godišnjem odmoru

Neki će na more ponijeti pravu priručnu ljekarnu, drugi će se osloniti na opskrbu u blizini, a prava mjera je u sredini - evo što trebate imati sa sobom

Ne treba vam puno, osnovne stvari su dovoljne
Ne treba vam puno, osnovne stvari su dovoljne (Arhiva)
Više o

lijekovi

,

godišnji odmor

,

priručna ljekarna

Lijekovi su jedna od stvari koju većina prilično pomno pakira na godišnji odmor, no uvijek ima i onih koji će na to odmahnuti rukom i pomisliti da mora biti neka ljekarna u blizini.

No, na to se ne bi trebalo oslanjati, već ponijeti priručnu torbicu opremljenu lijekovima koju su nužni za izvanredne situacije.

Naravno, na prvom su mjestu lijekovi protiv bolova i povišene temperature, a budite sigurni da imate one koji vam najbolje djeluju i nisu agresivni za želudac.

Obavezno se opskrbite sredstvima za zaštitu od insekata i za ublažavanje boli nakon uboda, jer komaraca će sigurno biti napretek. Kreme i gelovi koji hlade kožu i sprječavaju crvenilo sigurno će vam dobro doći.

Sredstva za čišćenje i saniranje rana i posjekotina neka vam uvijek budu pri ruci, jer nikad ne znate što se može dogoditi na plaži - najjednostavnije je poprskati ranu nekim sredstvom za čišćenje i staviti flaster ili zavoj, pa posjetiti liječnika po potrebi.

I da, dobro će vam doći sredstva protiv probavnih smetnji i viroza, jer proljev, mučnine i povraćanje nisu rijetka pojava na velikim vrućinama. Medicinski ugljen jedno je od najboljih sredstava tog tipa, a ponesite i pastile ili sprej za dezinfekciju usta i grla.

Naravno, ako pijete neke lijekove za svoje kronične probleme, budite sigurni da ste ponijeli dovoljnu zalihu za cijelo vrijeme godišnjeg odmora koji provodite izvan svog mjesta stanovanja.

I to je to, spremni ste za more

 

06.08.2015. 17:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh