« Zdravlje
objavljeno prije 4 godine i 6 mjeseci
SUPER!

Kakav je utjecaj marihuane na mentalno zdravlje

Marihuana nema nikakve negativne utjecaje na mentalno zdravlje, čak i ako je počnete konzumirati u tinejdžerskoj dobi

Marihuana nema loših nuspojava za mozak
Marihuana nema loših nuspojava za mozak (Arhiva)
Više o

marihuana

,

kanabis

,

mentalno zdravlje

Marihuana nema loših posljedica na mentalno zdravlje, pokazalo je najnovije istraživanje koje su proveli na sveučilištima Rutgers i Pittsburgh. Istraživači s ova dva američka sveučilišta dva su desetljeća pratili skupinu od 408 mladića, koje su prvi put testirali kad su imali 14 godina. Pritom su 22 posto mladića koji su sudjelovali u istraživanju marihuanu konzumirali na redovitoj, tjednoj bazi.

Nakon što su ih redovito pratili 20 godina, istraživači su došli do zaključka da mladići koji redovito puše travu, a sada su već u svojim srednjim tridesetim godinama, nisu izloženi većem riziku od depresije, anksioznosti, psihoze ili astme. Ovakvi rezultati iznenadili su i znanstvenike koji su proveli istraživanje.

"To što smo otkrili malo nas je iznenadilo. Ne postoji razlika ni u jednom mentalnoj ni fizičkoj kategoriji koje smo pratili, bez obzira koliko se često marihuana koristila u mladosti", kaže vođa istraživačkog tima Jordan Bechtold.

"Ovo je nevjerojatna studija. Pratila je stvarne ljude u realnom vremenu. Ali i dalje postoji ta grozna stigma koja okružuje sve povezano s kanabisom. Problem je i u suprotstavljenim interesima - industrija alkohola prestravljena je mogućnošću sigurnije alternative alkoholu", kaže Peter Reynolds, predsjednik britanske organizacije CLEAR koja se zalaže za legalizaciju marihuane,

07.08.2015. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh