Metro-portal.hr

objavljeno 06.08.2015. 17:15:00
SAVJETI

Lijekovi koje morate imati na godišnjem odmoru

Neki će na more ponijeti pravu priručnu ljekarnu, drugi će se osloniti na opskrbu u blizini, a prava mjera je u sredini - evo što trebate imati sa sobom

Ne treba vam puno, osnovne stvari su dovoljne
Ne treba vam puno, osnovne stvari su dovoljne (Arhiva)

Lijekovi su jedna od stvari koju većina prilično pomno pakira na godišnji odmor, no uvijek ima i onih koji će na to odmahnuti rukom i pomisliti da mora biti neka ljekarna u blizini.

No, na to se ne bi trebalo oslanjati, već ponijeti priručnu torbicu opremljenu lijekovima koju su nužni za izvanredne situacije.

Naravno, na prvom su mjestu lijekovi protiv bolova i povišene temperature, a budite sigurni da imate one koji vam najbolje djeluju i nisu agresivni za želudac.

Obavezno se opskrbite sredstvima za zaštitu od insekata i za ublažavanje boli nakon uboda, jer komaraca će sigurno biti napretek. Kreme i gelovi koji hlade kožu i sprječavaju crvenilo sigurno će vam dobro doći.

Sredstva za čišćenje i saniranje rana i posjekotina neka vam uvijek budu pri ruci, jer nikad ne znate što se može dogoditi na plaži - najjednostavnije je poprskati ranu nekim sredstvom za čišćenje i staviti flaster ili zavoj, pa posjetiti liječnika po potrebi.

I da, dobro će vam doći sredstva protiv probavnih smetnji i viroza, jer proljev, mučnine i povraćanje nisu rijetka pojava na velikim vrućinama. Medicinski ugljen jedno je od najboljih sredstava tog tipa, a ponesite i pastile ili sprej za dezinfekciju usta i grla.

Naravno, ako pijete neke lijekove za svoje kronične probleme, budite sigurni da ste ponijeli dovoljnu zalihu za cijelo vrijeme godišnjeg odmora koji provodite izvan svog mjesta stanovanja.

I to je to, spremni ste za more

 

06.08.2015. 17:15:00
http://metro-portal.hr/lijekovi-koje-morate-imati-na-godisnjem-odmoru/93183/