« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
ZANIMLJIVO

Liječi li hrana organ kojem nalikuje?

Zanimljive paralele između oblika namirnica i ljudskih organa pokazuje da te veze možda nisu samo slučajnost, već neko čudno pravilo

Rajčica je najbolja hrana za srce
Rajčica je najbolja hrana za srce (FreeDigitalPhotos)
Više o

hrana

,

smokve

,

namirnice

,

mrkva

,

liječenje

,

rajčica

,

masline

,

organi

,

patlidžan

Hrana liječi, to je dobro poznato, a kad se malo detaljnije pogleda koje namirnice su dobre za zdravlje određenih dijelova tijela, možemo doći do nekih zaključaka koji, ako baš želite, potvrđuju neku silu koja vlada svijetom i ljudima.

Zovite to božanskim utjecajem ili prirodnim zakonima, što god vam je osobno draže, no evo nekoliko izuzetno zanimljivih primjera.

Recimo, citrusi liče na ženske dojke, a dobro je poznato da su upravo ti plodovi blagotvorni za zdravlje tog dijela ženskog tijela. 

Grah vas, čim ga pogledate, podsjeća na bubrege, a upravo su ga za taj dio tijela znanstvenici proglasili najkorisnijim zbog tiamina, vitamina koji štiti od upala. 

Luk oblikom podsjeća na naše stanice, pa ne čudi da se razni pripravci od luka koriste za čišćenje stanica od toksina. 

Masline su slične jajnicima, a maslinovo ulje uvijek se preporučuje kao najbolja zaštita od raka jajnika, kao što i poprečno presječena mrkva izgleda kao ljudsko oko, a dokazano je da potiče dovod krvi u oči i unaprjeđuje njihove funkcije. 

Orasi izgledaju kao mozak, a bore i nabori na površini jako podsjećaju na moždanu koru. Stoga, ako želite pojačati funkcije svojeg mozga - jedite orahe, kažu znanstvenici.

Rajčica ima četiri komore i crvene je boje, baš kao i naše srce. Najbolja hrana za srce i krv je upravo ovaj rajski plod pun likopena.

Za zdravlje ženskih reproduktivnih organa, posebno funkcija maternica i grlića koristite plodove koji upravo tako i izgledaju - patlidžane i kruške, dok smokva sa svojim sjemenkama podsjeća na testise, a svaki će vam liječnik reći da broj i pokretljivost spermatozoida možete poboljšati upravo smokvama. 

Stoga, priroda nam je dala sve što nam treba, na nama je da to i koristimo. 

23.03.2014. 19:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh