« Iza ogledala
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
KONAČNO DOKAZANO

"Lice s Marsa" samo je stjenoviti brežuljak

POGLEDAJTE VIDEO - Fotografija koju je 1976. snimila američka sonda Viking 1 pokazivala je brežuljak u obliku ljudskog lica na prašnjavoj površini Marsa

Lice s Marsa
Više o

svemir

,

fotografija

,

Mars

,

NASA

,

teorije zavjere

,

Leslie Kean

Ipak, nova fotografija objavljena danas, a koja je snimljena NASA-inom kamerom visoke rezolucije HiRISE, konačno pokazuje što doista jest lice s Marsa: samo veliki stjenoviti brežuljak usred marsovske pustinje.

Radi se o fotografiji koja najzornije prikazuje slavni detalj s površine crvenog planeta, i koja bi trebala razuvjeriti sve teoretičare zavjere, koji smatraju kako se radi o dokazu postojanja inteligentnog života na Marsu.

>> Na Marsu otkrivene Alpe?

Fotografija je snimljena sa sonde MRI, koja može uhvatiti nevjerojatne detalje s udaljenosti od 300 km iznad površine planeta. Stjenovita formacija poznata je kao mesa, veliki izdanak ravnog vrha i strmih litica. Nalazi se u regiji Cydonia, a dugačka je nekoliko kilometara, te visoka oko stotinjak metara.

Teoretičari zavjera vjeruju kako je ˝lice˝ ostavština drevne marsovske civilizacije, te da NASA sve pokušava zataškati. Teorije su se nastavile unatoč tome što su sonde iz 1998. i 2001. pokazale da se radi samo o formaciji stijena. NASA je pak objasnila da na slici iz 1976. brežuljak izgleda poput lica zbog kuta sunčeve svjetlosti i njegove nepravilne površine.

30.07.2010. 11:46:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    EMS
    31.07.2010. 07:09
    Al su i snimili svaka im cast, uradio totalni zoom izgleda, mogo je snimit ovako bilo sta, jebiga.
  2. avatar
    mirza
    31.07.2010. 13:05
    Bilo bi dobro da su snimili 2 marsovca u oplodnji hahhahahahahhaha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh