« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
HUNG GOVERNMENT

Liberalni demokrati odbili dogovor s konzervativcima

Nick Clegg je, unatoč lošem izbornom rezultatu, ključna osoba za stvaranje nove britanske vlade

(Getty Images)
Više o

Velika Britanija

,

Vlada

,

liberalni demokrati

,

Efrat Orbach

Razgovori održani u ponedjeljak između britanske vladajuće Laburističke stranke i oporbenih Liberalnih demokrata o formiranju nove vlade bili su pozitivni, rekao je laburistički ministar Ed Balls.

Upitan o napredovanju razgovora viših dužnosnika dvije stranke Balls je rekao da su razgovori koji su trajali sat vremena bili "pozitivni i konstruktivni".

Zastupnici Liberalnih demokrata održali su sastanak kasno navečer u ponedjeljak na kojem su razgovarali o tijeku pregovora koje vode s dvije najveće britanske stranke, torijevcima i laburistima.

Na njegovo veliko iznenađenje, četverodnevni pregovori s torijevcima pali su u vodu jer su zastupnici liberalnih demokrata odbili postignuti dogovor i stavili svog šefa u nezavidnu poziciju. Razgovori su nastavljeni dugo u noć, a čuju se glasine da će dogovor unutar stranke biti moguć tek krajem tjedna.

Krajnji ishod je i dalje neizvjestan, tako da postoji velika mogućnost da se liberalni demokrati odluče napraviti manjinsku vladu s laburistima, čiji im je politički program bliži.

11.05.2010. 07:45:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh