« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina
NOVOSTI

LG pokazao top model pametnog telefona G7 ThinQ

Otkriveni su svi detalji o tehničkoj opremljenosti i značajkama LG G7 ThinQ pametnog telefona s kontroverznim urezom iznad zaslona

LG G7 ThinQ
LG G7 ThinQ (LG)
Više o

LG

,

specifikacije

,

LG G7 ThinQ

I LG napokon ima svog konja za utrku među ovogodišnjim top modelima s operativnim sustavom Android Oreo! Otkriveni su svi detalji o tehničkoj opremljenosti i značajkama LG G7 ThinQ pametnog telefona s kontroverznim urezom iznad zaslona.

LG G7 ThinQ ima kućište od dva staklena panela u aluminijskom okviru. Zaštićeno je prema vojnom standardu MIL-STD 810G, a stakleni paneli Gorilla Glass 5 slojem. Osim toga, budući vlasnici mogu računati na IP68 zaštitu. Čitač otiska prsta je na stražnjoj strani. Posebna nova značajka je fizička tipka za aktivaciju Google pomoćnika, koja se nalazi ispod kontrole glasnoće zvuka.

Na jedan pritisak uređaj je spreman za primanje glasovnih naredbi u kombinaciji vrlo osjetljivog i pametnog Super Far Field Recognition mikrofona. Dvostrukim kratkim dodirom na ovu tipku, aktivira se značajka Google Lens. Predstavlja novi način pretraživanja koji koristi najnovija otkrića umjetne inteligencije i računalne vizualne tehnologije.   

G7 ThinQ zaslon

Zaslon je FullVision, LCD matrice, duljine dijagonale 6,1-inča s rezolucijom od 3.120 x 1.440 piksela omjera prikaza 19,5: 9. Upravo kao iPhone X. Odlikuje ga RGBW pikselni raspored u kome je dodatni piksel dizajniran za poboljšanje kontrasta. Zahvaljujući novoj LCD tehnologiji Super Bright Display i 1.000 nita svjetline, korisnici ne bi trebali imati problema s vidljivosti sadržaj pri jakoj sunčevoj svjetlosti. Osim toga, prikazuje 100 posto svjetlosnog spektra DCI-P3 i postoji podrška za HDR10 tehnologiju.   

Također će biti moguće korisnički birati između šest različitih podešavanja ovisno o vrsti sadržaja: Auto, Eco, Cinema, Sports, Game i Expert, te podesiti temperature boje i RGB razine. U automatskom načinu rada, pametan telefon automatski analizira sadržaj igara ili fotografija te optimizira kvalitetu prikaza i potrošnju baterije. Čak i uz veći intenzitet svjetline, LG obećava da će zaslon koristiti 30 posto manje energije u usporedbi s G6.

Kada je u pitanju postavljanje zaslona, opcija New Second Screen pruža korisnicima raznovrsne mogućnosti prilagođene njihovim ukusima i stilu. Zaslon se može u potpunosti vizualno proširiti tako da izgleda kao da nema okvira ili pak postaviti na više tradicionalan način s potpuno zatamnjenom trakom s obavijestima. ili nekom u boji.

G7 ThinQ ispod poklopca

LG je napokon odabrao za hardversku osnovu, top mobilnu platformu na godišnjoj razini - Qualcomm Snapdragon 845. Procesorske jezgre rade na taktu 2.8 GHz. SoC ima 4/6 GB RAM-a LPDDR4X standarda i 64/128 GB flash memorije, utor za microSD memorijske kartice do uključivo 256 GB.

Pametni telefon podržava LTE (LTE-A), Wi-Fi 802.11ac (2,4 GHz + 5 GHz), , GPS, Bluetooth 5.0 i Dual-SIM (na nekim tržištima).Tu su još 3,5 mm priključak za slušalice, konektori USB vrste C, NFC kompatibilan sa LG i Google Pay sustavima plaćanja.

Punjenje baterije novog smartphonea kapaciteta od 3.000 mAh osim Qualcomm Quick Cararge 3.0., također može biti kroz Qi, "bežično" punjenje.

G7 ThinQ zvuk

LG G7 ThinQ nudi zvučnik Boombox Speaker. Koristi unutrašnjost kućišta kao rezonantnu komoru za isporuku dvostruko više baseva u odnosu na uobičajene pametne telefone, što eliminira potrebu za vanjskim zvučnicima. Kada se stavi na čvrstu površinu, koristi svoju rezonantnu komoru kao woofer za dodatno pojačavanje baseva. Ipak, u tom slučaju moglo bi biti negativnog utjecaja na kvalitetu zvuka, pa je ova funkcija prema našem mišljenju prikladnija za slušanje glazbe na otvorenom i nije zamjena za punu akustiku. Osim toga, što se tiče akustike, ima DTS:X za pružanje virtualnog 3D zvuka za bilo koji sadržaj i 32-bitni ESS Hi-Fi Quad DAC audio čip.

G7 ThinQ fotografske mogućnosti poboljšane su, ali neznatno

Glavna kamera opremljena je optičkom stabilizacijom slike, laserskim autofokusom, LED bljeskalicom i dva 16 MP modula. Jedan je sa standardnom lećom (71 °), i f / 1,6 otvora objektiva, a drugi sa super širokokutnom ( 107 °) lećom otvora f / 1,9.

Kamere rade uz dodatak umjetne inteligencije AI Pack 2.0., koja su debitirale u LG V30s ThinQ. Način rada AI CAM ima ukupno 19 opcija snimanja za automatsku prilagodbu svakoj situaciji bez potrebe da korisnici rade bilo kakve intervencije. Zanimljiva je i mogućnost dodatnog poboljšanja fotografije odabirom između tri alternativne opcije efekta u slučaju da korisniku ne odgovara ona koju je preporučio AI CAM.

Fotografiranje pri niskoj razini osvjetljenja na uređaju LG G7 ThinQ uz značajku Super Bright Camera( pixel binning), rezultira fotografijama koje su četiri puta svjetlije od tipičnih fotografija snimljenih pri slabom svjetlu. LG je dodao značajke poput način rada Live Photo ili Stickers za generiranje zabavnih 2D i 3D dodataka. Konačno, dual kamere sada također imaju portret s automatskim zamućivanjem pozadine. Ovaj bokeh efekt može se generirati pomoću standardnog ili Super Wide Angle objektiva. Prednja kamera je razlučivosti 8 MP, otvor blende f / 1.9 i vidno polje od 90 stupnjeva za snimanje selfija.

Cijena i dostupnost

Cijena i dostupnost u Hrvatskoj novog LG uređaja - G7 ThinQ, nije nam poznata, a prema preliminarnim podacima, u Europi bi mogao koštati 680 eura.

Piše: Sanja Ledinek
04.05.2018. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh