« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina
PODACI

Svima pada prodaja, samo raste Xiaomiju

Samsung s 23,4 posto prodanih uređaja ostaje globalni lider na tržištu, iako im je prodaja neznatno pala u odnosu na prošlu godinu

Xiaomi jedini raste po prodaji
Xiaomi jedini raste po prodaji (Sanja Ledinek)
Više o

prodaja

,

smartphone

,

Xiaomi

Usprkos preplavljenosti beskrajnim marketinškim kampanjama na globalnoj razini, prodaja pametnih telefona pala je za 2,9 posto u prvom tromjesečju. U Kini je najlošija od 2013. godine

Samsung s 23,4 posto prodanih uređaja ostaje globalni lider na tržištu, iako im je prodaja neznatno pala u odnosu na prošlu godinu. Najviše su podbacili u Kini.

Prodali su oko 50 posto manje modela u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Apple ostaje na drugom mjestu s 15,6 posto ukupne globalne prodaje s blagim rastom od 2.8 posto. Huawei je standardno treći na ljestvici.

Međutim, Xiaomi je uspio povećati prodaju s 14,8 milijuna uređaja prije godinu dana na 28,3 milijuna u proteklom tromjesečju. To im je pomoglo skočiti na četvrto mjesto i postići rekord od 8% udjela na tržištu. Ujedno su najveći dobitnici na globalnom tržištu pametnih telefona. Oppo je pao na 5. mjesto. 

IDC nam otkriva da je u prvom tromjesečju 2018., prodano 334,3 milijuna uređaja. U istom razdoblju 2017. godine. prodano je 344,4 milijuna pametnih telefona širom svijeta. Prema analitičarima, pad prodaje ima uzroke u zasićenosti određenih tržišta i činjenici da se kupuju sve više skuplji i kvalitetniji uređaj. Trenutno, potrošači nisu spremni kupit novi uređaj koji donosi minimalna poboljšanja u odnosu na njihove trenutne mobilne uređaje.

Jeste li vi spremni u bliskoj budućnosti kupiti novi mobač ili vam je džep zasićen? :D  

Piše: Sanja Ledinek
05.05.2018. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh