« Knjiga
objavljeno prije 8 mjeseci i 1 dan
OSVRT

Leonard Cohen: Divni gubitnici

Danas je ipak Cohen za mnoge nadahnuti i osebujni kantautor, umjetnik neobičnog glasa, autor antologijskih kompozicija i sjajni interpret

Leonard Cohen
Leonard Cohen (Arhiva)
Više o

knjiga

,

Miroslav Pelikan

,

osvrt

Kao još jednu knjigu pjesnika, svestranog umjetnika, ističem djelo Leonarda Cohena Divni gubitnici, u nakladi Šarenog dućana iz Koprivnice, u prijevodu Miloša Đurđevića, objavljeno 1966. godine, prvi puta, dvije godine prije njegovog glazbenog albuma.

Danas je ipak Cohen za mnoge nadahnuti i osebujni kantautor, umjetnik neobičnog glasa, autor antologijskih kompozicija i sjajni interpret.

O njemu se sve zna, o njegovim ženama i nadahnućima, o mukama i stvarateljskim blokadama, o publici koja ga obožava i o nima koji ga drugačije doživljavaju.

Vratimo se Leonardu Cohenu, pjesniku i prozaiku, djelima iz ranijih vremena, dok se on silno se trudeći, nastojao isprofilirati i potvrditi kao književnik.

Ja volim njegovu poeziju, volim svakako i njegovu glazbu, neke stvari više ,druge manje i u svemu vidim kompleksno biće, čovjeka ponajprije.

Priznajem da se prema njegovom impresivnom opusu odnosim s dubokim respektom, stoga i ističem ovaj naslov u nakladi Šarenog dućana.

Piše: Miroslav Pelikan
30.08.2023. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh