« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 2 mjeseca
MLJAC

Lagani ljetni desert: cheesecake

Zbog jednostavne i brze pripreme te odličnog okusa cheesecake je mnogima omiljeni ljetni desert

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

recept

,

ljetni recepti

,

cheesecake

Za manje od sat vremena možete pripremiti ovaj ukusni recept, a od sastojaka trebat će vam sljedeće:

700 grama kiselog vrhnja sa 20% mliječne masti
500 grama svježeg sira
200 grama Petit Beurre keksa
120 grama maslaca
6 žlica šećera
5 žlica smeđeg šećera
2 vanilin šećera
2 jaja
jedan limun, piše Mamin kutak.

Imate sve potrebne sastojke? Krenimo!

Pećnicu zagrijte na 250°C. Uzmite okrugli kalup za torte pa na dno stavite masni papir a na papir 2 žlice smeđeg šećera.

Petit Beurre kekse sameljite te pomiještajte sa 3 žlice smeđeg šećera. Zatim otopite maslac i dodajte ga u smjesu i pa opet sve dobro promiješajte.

Smjesu koju ste maloprije pripremiti prebacite u kalup za tortu i raspodjelite ravnomjerno na dno kalupa. Dobro pritisnite smjesu nakon toga. Kalup prebacite u pećnicu na 4 minute.

Žutu kremu pripremit ćete tako da u zdjeli izmješate 3 žlice bijelog šećera, sok jednog limuna, jedan vanilin šećer, svježi sir i 2 jaja. Ako su prošle 4 minute, nemojte zaboraviti izvaditi kalup iz pećnice.

Smanjite temperaturu u pećnici na 170°C. U kalup od torte ulijte žutu kremu preko keksa i zatim vratite kalup u pećnicu. Pecite na 170°C još 20 minuta.

Dok se žuta krema peče, vrijeme je za pripremu bijele kreme. Nju ćete pripremiti tako da izmiješate kiselo vrhnje, 3 žlice bijelog šećera i jedan vanilin šećer.

Ako je prošlo 20 minuta, izvadite kalup iz pećnice te pećnicu ugasite. Bijelu kremu koju ste maloprije pripremili prelijte u kalup. Kalup zatim vratite u pećnicu na 5 minuta.

Nakon 5 minuta, torta bi trebala biti pečena! Ostavite ju malo na sobnoj temperaturi. Prije posluživanja, preporučujemo da tortu ostavite barem 5 sati u hladnjaku.

Nemojte zaboraviti i preljev od šumskog voća koji će ovaj desert podići na sasvim novu razinu!

28.07.2022. 11:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.07.2022. 17:41
    odličnoooo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh