Lagana jela: Piletina s limunom
Pileća prsa s limunom, uz dodatak timijana i meda, izvrsna su ljetna mesna kombinacija
 
	Pileća prsa s limunom jednostavno se pripremaju i idealan su lagani obrok za vruće ljetne dane.
Potrebni sastojci (za 4 osobe):
4 komada pilećih prsa s kožicom 
 ulje 
 1,5 žlice meda
1 žličica timijana 
 1 limun
 4 žlice vode
 papar, sol
 
Priprema:
Pileća prsa nasolite, popaprite, položite na vruću posudu s uljem, s kožicom prema dolje, i pecite u pećnici. Kad je jedna strana pečena, meso okrenite, lagano ga premažite medom, posipajte timijanom i prekrijte kriškama limuna. Od ostatka limuna napravite umak - pomiješajte ga s 3 do 4 žlice vode i dobiveni sok prelijte po mesu.
Posudu s mesom ponovno stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i ispecite do kraja. Meso možete poslužiti s krumpirom, rižom ili nekim zelenim povrćem.










Novi komentar