« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
MLJAC!

Najgore i najbolje namirnice za sendvič

Kakve sendviče radite? Stavljate li unutra samo najbolje stvari ili jednostavno strpate sve što vam padne pod ruku, ne pazeći na kvalitetu?

Znate li napraviti super sendvič?
Znate li napraviti super sendvič? (Shutterstock)
Više o

sendvič

,

sastojci

,

umaci

,

bijeli kruh

,

prerađeno meso

,

najbolji sendviči

,

dobar sendvič

,

imitacija sira

Sendvič je omiljena hrana kojoj ne mogu odoljeti niti oni koji se inače zdravo hrane. No, kako napraviti dobar i zdrav sendvič? Tajna je, naravno, u sastojcima koje bi ili ne bi trebalo stavljati u sendvič.

Od nezdravih sastojaka izdvajamo bijeli kruh, koji ima previše negativnih učinaka - ljudi koji ga jedu redovito imaju češće probleme s debljinom, dijabetesom i srčanim bolestima, pa se preporučuje integralni.

Na drugom je mjestu prerađeno meso, preciznije, razne salame i kobasice prepune soli i aditiva koje su najopasnije za zdravlje srca i krvnih žila.

>> Ukusni sendviči za poboljšavanje pamćenja >>

Razni umaci koje možete kupiti gotove u trgovinama su puni umjetnih sastojaka, debljaju i ugrožavaju zdravlje na mali milijun načina, pa pripremite svoje od sastojaka prirodnog porijekla. 

Za kraj - imitacija sira. To su oni slasni listići pripremljeni baš za sendviče, a umjesto da se u njima sastoji pravi sir koji je na slici, radi se o hrpetini kalorija, šećera i aditiva, prava zdravstvena i prehrambena katastrofa.

>> Ideje za brz, ali zdrav ručak >>

Umjesto gore navedenih nezdravih sastojaka, napravite sendvič s, recimo, avokadom prepunim antioksidansa, zdravog kolesterola, minerala, vlakna i vitamina.

Umjesto majoneze stavite humus, namaz od slanutka koji sadrži vitamine, minerale i zdrave proteine, aromatični bosiljak koji ima protuupalni učinak i sprječava prerano starenje. Kad svemu tome dodate luk koji snižava razinu lošeg kolesterola i štiti krvne stanice, dobit ćete ukusan i zdrav sendvič.

28.08.2014. 13:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh