« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
LJETO U MSU

Lačni Franz u pohodu na krov MSU-a

Ove subote MSU za jednu ulaznicu osigurava koncert Zorana Predina i njegovog Lačnog Franza, nagrađivanu komediju „Ruka u ruci“ i izložbu Bauhaus

Nikad žešći Predin na krovu MSU
Nikad žešći Predin na krovu MSU (MSU)
Više o

Zoran Predin

,

Lačni Franz

,

Ljeto u MSU

Ljeto u muzeju suvremene umjetnosti u rockerskoj maniri žestoko nastavlja držati Zagreb na nogama. Već u subotu, 27. lipnja, u 21 sat stiže nikad mlađi Lačni Franz.

Subotnji koncert Zoran Predin je u nekoliko navrata najavljivao krilaticom: "Mladost nije boja kose, nego stanje duha! Originalnost i hrabrost uvijek su u modi!" Svojom novom postavom benda Predin je toliko zadovoljan da kaže da je napokon pronašao glazbenike koji su u stanju Lačni Franz vratiti rokerskim novovalnim korijenima. To potvrđuje i nedavno objavljena obrada stare otrovne laganice benda Jebiveter, koja se u najnovijoj verziji zove Jebiveter junior, te sada uz gitare i grmljavinu bubnja i basa zvuči žestoko koliko to rok pjesma uopće može biti. Da se može očekivati vrhunska rock svirka na krovu MSU-a potvrđuju i sjajni osvrti kritičara koji su prepoznali Predina kao jednog od najboljih autora novog vala, a Lačnog Franza su svrstravali u pet najboljih bendova osamdesetih.

Nakon Kawasaki3P-a i Majki, prošle subote Ljetom u MSU protutnjalo je Zabranjeno pušenje. Sejo Sexon i njegova ekipa pred kišom su se sklonili na plato u prizemlju, gdje su predstavili svoju cijelu karijeru, od Šekija on the road again i Zenice bluesa, preko Yuga 45 do Tri kile, tri godine.

Ljeto u MSU 2015. uz Jadransko i ove godine pokazuje se kao mjesto susreta kulture, klasične i rokerske, moderne urbane civilizacije i publike izraslih na tradiciji 80-ih. Stoga za ovu subotu nitko nije pozvaniji za nastupiti nego što je to Lačni Franz. Ulaznica stoji 79 kuna za koncerte Zorana Predina i Lačnog Franza 27. lipnja, Edu Maajku 4. srpnja i Električni Orgazam 18. srpnja. Jedino će ulaznica za vječni Laibach, 11. srpnja, koštati 99 kuna zbog dodatnog programa koji će bend predstaviti Zagrebu. Ulaznice su u prodaji putem sustava Entrio i na blagajni MSU-a.

Ulaznica na dan koncerta, kao i svake subote, vrijedi i za kino projekciju u Art kinu Metropolis, ove subote s još jednim hitom koji upravo skuplja svjetske nagrade, francuskom romantičnom komedijom Ruka u ruci.

Osim za koncert i kino, ulaznica od 11 do 22 sata na dan koncerta vrijedi i za izložbu o umjetničkoj školi s početka 20. stoljeća Bauhaus o velikanima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH koji su u njoj stasali.

Prošlogodišnje Ljeto u MSU uz Jadransko privuklo je 10.000 posjetitelja, a svojom 3u1 formulom i ove godine pobuđuje veliki interes ljubitelja glazbene, filmske i likovne umjetnosti. Ljeto u MSU 2015. osigurava Jadransko osiguranje i podržava Turistička zajednica Grada Zagreba. Osvježenje osigurava Beck's - vrhunsko njemačko pivo br. 1 u svijetu! Svih tjedana tu živi i Mr Jack. Jack lives here, živjeli i vi! Plešite slobodno, uživajte odgovorno, a tu je Eko Taxi s 10 posto nižim cijenama za sve goste navedenih programa. 

24.06.2015. 15:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh