« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
INMUSIC 2015

INmusic zatvoren vatrometom i performansom

Nastupom glavnog headlinera, britanskog benda Placebo i spektakularnim vatrometom zaključeno je jubilarno slavlje INmusic festivala

Sjajan performans za kraj
Sjajan performans za kraj (Vedran Metelko)
Više o

placebo

,

treći dan

,

INmusic 2015

,

Black Rebel Motorcycle Club

,

Of Monsters And Men

Placebo je kao glavni headliner zatvorio jubilarni deseti INmusic festival, nakon čega je publiku spektakularnim performansom iznenadila francuska umjetnička trupa Reve d'Herbert, a nebo je osvijetlio vatromet.

Treći dan festivala nastupili su Placebo, Of Monsters and Men, Black Rebel Motorcycle Club, Repetitor, Halka, Rambo Amadeus, The Mirror Trap, Muscle Tribe Of Danger and Excellence, Ashes You Leave, Killed A Fox, Discohernia, Side Project, NLV (Nikol, Luka i Vedran), Plastic Knives, John Bull Gang, Northlight, Royal Prospect, Comminor, Decaville, Antrox, DJ Ilko, DJ Domagoj te ekipa iz Yem Kolektiva.

Repetitor, Halka i Muscle Tribe of Danger and Excellence te niz drugih pokazali su kako regionalna scena ima sjajnih izvođača. Uz vjerodostojnu i emotivnu izvedbu, karizmatični Božo Vrećo iz Halke jedinstvenom scenskom interpretacijom i izričajem okupljenoj publici predstavio je umjetnost sevdah pjesme. I treći dan INmusic festivala publika se upoznala s glazbom nekoliko švedskih izvođača.

Black Rebel Motorcycle Club žestokim rokerskim riffovima osvojili su publiku, a sjajni Of Monsters and Men oduševili su svojim nastupom, hitovima raspjevali sve prisutne. Te rasplesali već dobro raspoloženu publiku.

Članovi Placeba osvojili su brojne fanove čim su zakoračili na pozornicu. Njihov uvijek specifičan nastup definiran karakterističnim glazbenim izričajem publici je osigurao večer za pamćenje. Posebne ovacije uslijedile su nakon što je pjevač Brian Molko predstavio člana benda s hrvatskim korijenima - Nicka Gavrilovića. Nakon hitova koje su sačuvali za kraj publika je htjela još te su svi zajedno otpjevali još nekoliko pjesama.

Nakon njihovog nastupa u publiku su ušetali neobični gosti. Svjetleće velike kugle otplesale su svoju koreografiju te na kraju nestale jednako kao što su se i pojavile. Riječ je o francuskoj umjetničkoj trupi imena Reve d'Herbert (Herbertov san) koja je bila iznenađenje povodom jubilarnog slavlja INmusica. Zaista je sve djelovalo kao u snu. Ako je netko mislio da sanja zasigurno ga je probudio šareni vatromet koji je obojao zagrebačko nebo nad Jarunom.

Time je i službeno zatvorena glavna glazbena pozornica desetog INmusic festivala, a zabava se, kao i prva dva dana, nastavila uz nastupe sjajnih DJ-a te ovu večer - uz uvijek originalan nastup Ramba Amadeusa.

Procijenjeno je da je ovogodišnji INmusic festival u tri dana posjetilo oko 80 000 posjetitelja iz cijeloga svijeta. Sedmodnevni kamp srušio je prošlogodišnji rekord s 30 % više noćenja nego lani. INmusic festival još jednom potvrdio je status jednog od najvećih open-air festivala u Hrvatskoj.

25.06.2015. 09:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh