« Život
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
SAVJETI

Kupujte jeftinije, moguće je

S obzirom na to da pri svakoj kupnji naši novčanici postaju sve tanji, korisno je znati neke trikove koji vam mogu pomoći da uštedite novac

Vrijeme je za pametnije kupovanje
Vrijeme je za pametnije kupovanje (Arhiva)
Više o

namirnice

,

trgovina

,

kupovina namirnica

Cijene lete u nebo, a vaše su vrećice sve manje kad se vratite iz trgovine - i to vas sigurno muči. No, ako poslušate par savjeta znalaca, onda će se vrećice ipak malo bolje popuniti namirnicama.

Evo par dobrih trikova koje bi trebali koristiti...

Gdje kupovati? - najbolji savjet je kupovati u privatnoj robnoj marki trgovine jer su njihovi proizvodi obično jeftiniji nego oni koji nude popularne marke.

Kupujte samo ono što vam je potrebno - neki se proizvodi mogu prilagoditi vašim potrebama. Dakle, ako vam je potrebna samo polovica kupusa, u nekim trgovinama možete kupiti baš toliko umjesto cijelog kupusa. Kupujte samo onoliko koliko vam je potrebno kako biste uštedjeli u kupnji i kako biste manje hrane bacali.

Kupujte sezonski - kupovina voća i povrća koje je u sezoni moglo bi vam uštedjeti dobar dio novca. Dakle, osim što ti proizvodi u tom trenutku imaju najbolji okus, tada najčešće imaju i najbolju cijenu - češće budu na popustu kada su izdašniji, objašnjava Luna, a prenosi Tips and tricks.

Planirajte unaprijed - prvi korak je priprema za odlazak u trgovinu. Ako dođete u trgovinu gladni i bez plana, mogli biste zgrabiti bilo što samo zato što vam se u tom trenutku jede. A to će vas na kraju koštati više. "Planirajte svoje putovanje u kupovinu unaprijed i pokušajte svoje obroke graditi oko rasprodaja", savjetuje Kate Hensley Luna, voditeljica tima trgovine Whole Foods Market u Bozemanu. Tjedne ponude i rasprodaje možete pogledati na web stranicama trgovinama ili u njihovim tjednim i mjesečnim letcima. Dakle, planirajte svoje obroke, napravite popis za kupovinu i zamolite zaposlenike za pomoć, posebno kada kupujete meso.

Proučite članstva i ponude - za neke trgovine postoje programi članstva koji vam također mogu pomoći da uštedite novac. Skenirate svoju člansku iskaznicu tijekom naplate i kad god postoji ponuda za članove na određene artikle, dobit ćete popust. Također, neke trgovine nude mogućnost skupljanja bodova na članskoj iskaznici pa vam nakon određenog broja skupljenih bodova kupovina u konačnici bude jeftinija.

I to bi bilo to... barem za sada...

04.03.2023. 13:55:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    04.03.2023. 14:33
    Malo.sta je heftino
  2. avatar
    pmarinic
    05.03.2023. 17:56
    moze se
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh