« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana
EHHH...

Kronični umor je i posljedica stresa

Odlazite na vrijeme na spavanje, spavate dovoljno, ali i unatoč tome ste umorni i iscrpljeni idući dan. Zašto je tome tako?

Tu je i stres, uvijek...
Tu je i stres, uvijek... (Arhiva)
Više o

kronični umor

,

stres

,

umor

Mislite li da vam je dosta i da ne možete više? Da ste kronično neispavani i umorni? Je li u pitanju simptom neke bolesti i koliko je ta fizička i psihička iscrpljenost povezana s pandemijom koronavirusa? Vjerojatno da, no osim svega to je i posljedica - stresa.

Psihički zamor je postojao jer smo stalno radili i žurili, ali je tome pridodat i mentalni umor. Umor je posljedica stresa. Jedan od osnovnih simptoma kada smo pod stresom, to je da se, i pored odmaranja, osjećamo umorno.

Dolazi do gubitka učinkovitosti, bezvoljnosti, neraspoloženja, ništa nam se ne radi, a i ono što radimo, radimo s teškoćom.

>> Kronični umor - bolest modernih naraštaja >>

Stres pokreće energiju, tako da se borite s nekom situacijom koja koja vas trenutno opterećuje. Ali iza toga dolazi stalni pritisak i onda ulazite u stanje kroničnog umora koji je rezultat kroničnog stresa.

Izvori zadovoljstva imaju važnu ulogu, biti u društvu ili odlaziti na različite događaje. To nam je u nekom trenutku bilo uskraćeno tijekom pandemije. Međutim, profesorica kaže da sada, kada nam je ponovo postalo dostupno, koliko toliko, to proizvodi izvjesnu strepnju zbog situacije s koronavirusom koja traje predugo i lakoće zaražavanja.

>> Što je kronični umor? >>

Slušamo loše vijesti od kada se probudimo, o epidemiološkoj, političkoj, ekonomskoj situaciji, klimatskim promjenama također, sve to ima dodatni utjecaj. Stječe se dojam  da je nešto negativno preuzelo primat.

Ukratko, pokušajte se makar malo odmoriti...

11.10.2021. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.10.2021. 18:46
    umor je opasan za mozak
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh