« Život
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
STOP NASILNIČKOM PONAŠANJU

Kreirana web stranica za pomoć ženama žrtvama nasilja

Web stranica Ženske sobe namijenjena je ženama žrtvama nasilja i sadrži sve potrebne informacije za prijavu nasilja ili donošenje odluke za izlazak iz nasilja

Stranica Ženske sobe za prijavu nasilja
Stranica Ženske sobe za prijavu nasilja (sigurnomjesto.hr)
Više o

ženska soba

,

nasilje nad ženama

,

nasilje u obitelji

,

web stranica

Ženska soba, centar za seksualna prava, predstavila je danas u sklopu nacionalne kampanje protiv nasilja nad ženama web stranicu "sigurno mjesto - u tri klika biraj život bez nasilnika" namijenjenu ženama žrtvama nasilja, kao i institucijama i organizacijama civilnog društva koji rade na ovoj društvenoj tematici, javlja Hina.

Web stranica www.sigurnomjesto.hr namijenjena je ženama žrtvama nasilja od kojih su najčešći nasilje u obitelji i seksualno nasilje. Olakšava im nalaženje pomoći i podrške, na način da na jednom mjestu obuhvate sve potrebne informacije za prijavu nasilja ili donošenje odluke za izlazak iz nasilja.

Koordinatorica Ženske sobe Maja Mamula je istaknula da je anonimnost korisnica weba osigurana te da je na stranici i brzi "x" koji omogućuje brzi odlazak sa stranice da se ne vidi tko je i što tražio.

U ime predsjednika RH Ive Josipovića govorila je Zrinka Vrabec Mojzeš koja je naglasila da je predsjednik jako dobro upoznat s tom kampanjom koju podupire, a na problem nasilja nad ženama upozoravao je u mnogim prilikama. "Ono što predsjednika posebno zabrinjava je to da je usprkos pozitivnim zakonskim promjenama obiteljsko nasilje u porastu, a u Hrvatskoj je svakih 15 minuta zlostavljana jedna žena", rekla je Vrabec Mojzeš i dodala da se još uvijek premali broj žena odlučuje prijaviti nasilnika. Smatra da je nasilje iza zatvorenih vrata ne obiteljski, nego problem cijeloga društva, a u njegovoj prevenciji trebaju uz nevladine udruge sudjelovati vlada i cijelo društvo.

Iz vladina Ureda za ravnopravnost spolova Helena Štimac Radin je istaknula da je važno da ljudi koji su podržali ovaj projekt pošalju cjelokupnoj javnosti poruke o neprihvatljivosti nasilja nas ženama. "Svaki oblik nasilja nad ženama zasigurno je najteži oblik kršenja ljudskih prava", rekla je Štimac Radin i naglasila da je u zadnjih deset godina donesen niz zakona i strategija koji su pridonijeli da se povećava broj prijava ne samo za obiteljsko, nego i druge oblike nasilja nad ženama. Napomenula je da je potrebna trajna kampanja na ovu temu nadajući se daljnjoj dobroj suradnji s udrugama.

Predstavljanje ove web stranice financijski je poduprlo Ministarstvo socijalne politike i mladih i Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Današnjoj promociji u zagrebačkom hotelu Dubrovnik pridružili su se Ida Prester, Maja Vučić, Jelena Radan, "Meritas", Ivica Skoko i drugi.

22.02.2012. 15:46:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Tamara Žalac
    10.01.2013. 15:42
    Od djetinjstva su me
    roditelji tukli, a od 11-15godine
    otac me sexualno zlostavljao. Ja
    sam to sve prijavila policiji. Bilo je
    sudjenje. Otac je oslobodjen, a
    majka, brat i cijela familija je stala
    uz njega. Czss bjelovar me prvo
    izdvojio iz obitelji, pa me kasnije
    vratili. Ja sam nakon sto je otac
    oslobodjen,zavrsila u domu za
    odgoj djece u Puli. Otac je rekao
    da sam sve izmislila a majka i brat
    su stali uz njega. Ja sada imam
    22godine, zivim sama. Financijska
    situacija mi je losa. Bila sam
    povremeno zaposlena do 8.mj.
    Nakon toga ostala sam bez hrane,
    novca. Nemam novca za hranu,
    stanarinu, rezije,odjecu i obucu.
    Zima je tu ima a ja imam tenisice
    koje propustaju, a od odjece imam nesto
    tankih trenerki i 2 hlace i par
    tankih majica. Molim vas jel mi
    mozete pomoci. Dozvoljavam vam
    da objavite moje podatke i da
    obavite uvid u spise o prijavi.
    Nelazem. Stvarno mi treba bilo
    kakva pomoc. Hrana,obuca odjeca
    ili novac. Molim vas pomozite mi
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh