« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
GLASOVI S RUBA

Komunicirajte s mrtvima uz pomoć radio aparata

Komunikacija s mrtvima uvijek je intrigirala ljudsku maštu, a sam fenomen ima i znanstveno ime - tzv. fenomen električnog glasa

Komunicirajte s mrtvima uz pomoć radio aparata
Komunicirajte s mrtvima uz pomoć radio aparata (Wikipedia)
Više o

radio

,

mrtvi

,

glasovi

,

fenomen električnog glasa

Postoji mnogo internet izvora koji se bave ovim fenomenom. Mnogi su znanstvenici pokušali uspostaviti vezu s drugim svijetom koristeći različite tehničke uređaje. Još 1920. Thomas Edison iznio je ideju da naš ego prilikom prelaska na drugi svijet ima mogućnost utjecaja na materiju. Ako je to istina, onda bi se uz pomoć osjetljivih instrumenata takve pojave mogle registrirati.

Friedrich Jürgenson, švedski režiser dokumentarnih filmova, jedan je od najpoznatijih istraživača fenomena električnog glasa. Naime, slučajno je uspio snimiti glasove svojih preminulih rođaka. Zajedno s latvijskim psihologom, dr. Konstantinom Raudiveom, proveo je seriju eksperimenata, te su shvatili kako se najbolji rezultati postižu uz pomoć tzv. bijele buke. Vjerovali su da mrtvi koriste ovu buku kako bi je transformirali u svoje glasove.

Zvuk elektroničkih glasova obično vibrira na visokim frekvencijama. Tempo govora obično je brži od normalnog. Još jedna tipična osobina tih glasova jest jednoličnost.

Najintrigantniji dio ovog fenomena je da osoba točno prepoznaje glasove svojih preminulih članova obitelji, pod uvjetom da je snima dobre kvalitete. Radi li se o stvarnosti ili samoobmani? To možete saznati uz pomoć jednostavnog eksperimenta.

Sve što vam treba jesu radio rekorder i slušalice. Uzmite praznu kazetu, ubacite je u kazetofon i stavite slušalice. Zatim potražite prazne frekvencije na radiju. Opustite se, uključite funkciju snimanja i zamolite mrtve da razgovaraju s vama. Ne pokušavajte čuti glasove dok snimate, to se neće dogoditi.

Nakon 3 do 5 minuta zaustavite snimanje i preslušajte snimku. Podesite nivo glasnoće na onaj koji vam najviše odgovara. Koncentrirajte se na zvukove statične frekvencije kako biste mogli odrediti trenutak kada postaju drugačiji.  Nakon prvog slušanja, zabilježite trenutak  neobičnih zvukova. Ponovo slušajući, pokušajte ih detaljnije proučiti.

Primijetit ćete neobičnu stvar. Što više slušate snimku, sumnjivi zvukovi bit će jasniji, kao da se razvijaju. Bez obzira na sve, nemojte donositi preuranjene zaključke, jer bi zvukovi mogli imati objašnjivo porijeklo, poput glasova susjeda, gradske buke i slično.

22.12.2009. 18:42:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh