« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
HMMM...

Koje začine ne smijemo držati u kuhinjskom ormariću

Crveni začini uključuju one popularne začine kao što su paprika, crveni ili kajenski papar i čili prah

Što se treba držati gdje?
Što se treba držati gdje? (Arhiva)
Više o

začini

,

vlaga

,

chilli

Začine treba spremiti pažljivo, govori šefica kuhinje Grace Woinicz ističuči da začine crvene boje nikada ne biste trebali držati u kuhinjskom ormariću jer im tu "mogu naštetiti vlaga i toplina", zbog čega ujedno gube i svoj karakteristični okus.

"Ako se drže u ormariću, crveni začini gube svoja kemijska svojstva i mogu se brzo pokvariti", pojasnila je Woinicz.

Crveni začini uključuju one popularne začine kao što su paprika, crveni ili kajenski papar i čili prah. Umjesto u kuhinjskom ormariću, crvene začine trebali biste držati u frižideru.

>> Začini koji su zapravo lijek >>

Nutricionistica Lisa Richards navodi da većina ljudi pogrešno skladišiti crvene začine te da biste ih trebali čuvati u frižideru. No, liječnica Geri Williams navodi da ne bacate začine ako ste ih držali u ormariću jer se začini ne kvare tako brzo kao mlijeko ili meso.

"Neće vam nauditi ni na koji način, ali neće ni dati toliko okusa jelu koliko biste željeli", dodala je.

Ostale začine držite u kuhinjskom ormariću. Best life savjetuje da nikakve začine ne držite iznad štednjaka. Nutricionistica Megan Ayala ističe da konstantna toplina koja izlazi iz kuhinjskih aparata može naštetiti začinima.

>> Začini koji skidaju kilograme >>

"Većina ljudi preferira držati začine u ormariću koji je bliži frižideru ili daleko od sunčeve svjetlosti", dodaka je Ayala.

07.07.2021. 15:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.07.2021. 16:50
    Kajenski papar se kvari
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh