« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
ODLIČNO

Začini koji skidaju kilograme

Kako smanjiti unos soli, što svi preporučuju? Jednostavno, koristite začine koji će uz to poraditi i na vašim kilogramima viška

Začini rade prava čuda za zdravlje
Začini rade prava čuda za zdravlje (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

cimet

,

đumbir

,

začini

,

kurkuma

,

crni papar

,

skidanje kilograma

,

kajenski papar

,

kardamon

,

korijander

,

kumin

Začini neće dati samo zanimljiviji okus hrani, već mogu pomoći i u skidanju viška kilograma i održavanju idealne težine održavanjem metabolizma u formi, pa da vidimo koji će nam to začini najviše pomoći.

Cimet će uravnotežiti razine šećera u krvi, što će nam dati toliko potrebnu sitost - četvrtina žličice dnevno napravit će pravo čudo.

>> Aromatično bilje i začini sjajni su za zdravlje >>

Crni papar sjajan je regulator razine kolesterola, što je ključno tijekom mršavljenja, a uz to i sagorijeva kalorije.

Đumbir ima sjajan učinak na cijeli probavni sustav, ubrzava metabolizam, smanjuje apetit i ima protuupalna svojstva. Pomiješajte naribani svježi đumbir s medom i cimetom i dobit ćete pravu bombu zdravlja.

>> Začini - moćni saveznici u vječnoj borbi s bolestima >>

Kajenski papar, zapravo mljevene kajenske papričice, pun je kapsaicina, prirodnog alkaloida koji ubrzava metabolizam i topi masnoće.

Kardamon ima čudnovat, ljuto-slatki okus koji ne odgovara svima, ali u visokoproteinskim dijetama je obavezan sastojak jer će vas riješiti lošeg zadaha.

>> Dobre strane omiljenih začina >>

Korijander je prepun proteina, organskih kiselina i vitamina C, prirodan je diuretik koji će vas riješiti viška tekućine i toksina, a uz sve to odlično regulira probavu.

Kumin ili kim opušta, poboljšava probavu i uravnotežuje razine šećera u krvi.

Kurkuma je sjajna za skidanje kilograma, jer utječe izravno na jetru omogućujući slabije zadržavanje masti, a bogata je i beta karotenom, jakim antioksidansom koji će najbolje pomoći u mršavljenju nakon poroda.

14.10.2014. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh