« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
HEH

Koje su sve prednosti zime

Kad je već prava zima na vratima, evo nekoliko pozitivnih stvari koje će nam donijeti hladno vrijeme

Zima ima i dobre strane
Zima ima i dobre strane (DeviantArt)
Više o

zima

,

nesanica

,

hladnoća

Hladno vrijeme predstavlja priličnu opasnost za kožu, no, s druge strane ima i svojih prednosti koje se ne mogu zanemariti. Primjerice, ako kožu na vrijeme zaštitite kremom, nećete imati problema s pucanjem i bolnim promrzlinama, ali će se zato smanjiti broj akni i prištića.

Naime, hladnoća usporava izlučivanje sebuma koji začepljuje pore, pa će vam lice postati čišće, a i pore će se smanjiti zbog sužavanja krvnih žila.

Hladno će vrijeme pomoći i mršavljenju, jer niske temperature aktiviraju smeđe masne stanice koje troše kalorije za zagrijavanje tijela, pa se kilogrami tope puno brže nego tijekom toplijih dana. Dodajte tome i fizičku aktivnost poput šetnje, planinarenja i trčanja i linija će, na vaše iznenađenje, ubrzo postati puno bolja.

Uz to, hladnoća donosi i bolji san, jer visoke temperature pregrijavaju tijelo što posljedično uzrokuje nesanicu. Dovoljno je smanjiti grijanje u spavaćoj sobi i otvoriti prozor kako bi se temperatura spustila na optimalnih 15 do 18 stupnjeva, i spavat ćete kao beba. 

Stoga, čak i ako niste ljubitelj zime, pokušajte iskoristiti niže temperature za ljepotu i zdravlje. 

23.01.2014. 20:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh