« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
BESPLATNO I EFIKASNO

Gimnastika protiv nastajanja bora

VIDEO - Zaboravite na botox i skupe kreme protiv bora; lice pokušajte održati mladim redovitim vježbanjem

Gimnastika za lice bez bora
Gimnastika za lice bez bora (Shutterstock)
Više o

bore

,

gimnastika

,

lice

,

koža

,

koža lica

,

Oakland

,

sposobnost organizma

Problematične dijelove tijela nastojimo dovesti u red redovitim vježbanjem, ali pritom redovito zaboravljamo na mišiće lica. Protiv bora se tako uglavnom borimo kremama (ili plastičnim operacijama) pa smo osuđeni vjerovati liječnicima i porukama u oglasima. Svatko od nas može se borama suprotstaviti potpuno besplatno, uz malo dobre volje i vremena, gimnastikom lica.

Zanimljivo je da se žene vježbama za lice počinju baviti isključivo kako bi spriječile nastajanje bora, ali vrlo brzo shvate kako je gimnastika vrlo učinkovit način relaksacije i pronalaženja unutarnjeg mira. Naime, preko lica možemo opustiti cijelo tijelo koje je izloženo stresu i brzom životnom ritmu.

>>Hrana za zdravlje vaše kože

Područje oko očiju, usana i obraza može se učinkovito učvrstiti vježbom smijanja - pritom je usnice potrebno razvući palčevima (imitira se osmjeh klauna), dok kažiprsti podupiru vanjske dijelove očiju kako ne bi nastale nove bore. Vježba traje šest sekundi nakon koje obavezno slijedi 10-sekundna pauza.

Za prokrvljenost je odlična vježba u kojoj je potrebno duboko udahnuti zrak i napuhati obraze te zrak nekoliko puta premještati s lijeve strane na desnu i obrnuto. Protiv nastanka dvostruke brade efikasna je vježba s jezikom - potrebno je naizmjenično plaziti i povlačiti jezik.

Ukoliko imate problema s borama između obrva, stisnite obrve na šest sekundi kao da se mrštite te ih ponovno opustite nakon deset sekundi. Za sprječavanje nastanka novih bora područje iznad obrva pridržavajte prstima. Za opuštanje područja neposredno oko očiju, palčevima i kažiprstima kratko povlačite unutrašnji dio obrva.

Vježbe su efikasnije ako se provode redovito u malim količinama. Dermatolozi tako preporučuju da je bolje odvojiti ujutro i navečer po pet minuta za gimnastiku, nego vježbati tri sata preko vikenda. Također, treba iskoristiti svaku priliku za vježbanje, poput vožnje u automobilu. Potražite ideje za vježbe u sljedećem videu:

23.01.2014. 16:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh