« Seks
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
NE TO RADITI

Koje su najveće ženske pogreške u seksu?

Pročitajte kojih šest krivih poteza tijekom vrućih igara naprave pripadnice ljepšeg spola

Da, i žene rade greške u seksu :)
Da, i žene rade greške u seksu :) (Arhiva)
Više o

seks

,

seksualni život

,

inicijativa

,

greške seks

Dame, budite iskrene: kada ste nezadovoljne sa svojim spolnim životom, obično najprije sastavite popis svih grešaka i nedostataka vašeg partnera.

Istina je da muškarci ne shvaćaju baš ženski način razmišljanja i žensko tijelo, pa mogu biti lake mete kada treba nekoga okriviti za nedostatak spolnog zadovoljstva, no ipak morate biti svjesni da je za ples ipak potrebno dvoje.

Seksualni terapeuti tvrde da veliki udio u greškama u samom činu koje vode u spolno nezadovoljstvo imaju i žene.

Zato pročitajte o šest najčešćih grešaka što ih za vrijeme seksa skrive žene i o tome što možete učiniti kako biste dobili spolno zadovoljstvo koje zaslužujete.

Pogreška br. 1: Nikada niste inicijatorica za seks

Godina 2012. lagano odmiče, a većinu žena još uvijek brine ponašanje koje se pripisuje damama iz prijašnjih stoljeća. Ne žele ispasti previše nametljive ili agresivne. Po mišljenju profesorice psihologije Les Parrot, autorice knjige Ludo dobar seks, najveća je greška žena u seksu upravo ta da nikada ne pokazuju inicijativu: ''Inicijatori su većinom muškarci, što kod njih stvara osjećaj neravnoteže u spolnoj požudi. Čini im se da ih uopće ne želite.''

Muškarci žele biti predmet spolne želje jednako kao i žene.

''Grčevito držanje za preživjele spolne uloge ne omogućava zadovoljstvo u našim spolnim odnosima'', kaže dr. Ruth Westheimer, seksualna terapeutkinja i profesorica Sveučilišta u New Yorku. ''Muškarci su tako uvjereni da žene manje žele spolnost i to shvaćaju osobno, iako to nije istina.'' Zato s vremena na vrijeme i vi pokažite da ga želite i učinite prvi korak. Ostavit ćete dobar dojam na partnera i same preuzeti nadzor nad svojim spolnim zadovoljstvom.

Pogreška br. 2: Previše vas brine kako izgledate

Za vrijeme seksa razmišljanje o tome kako izgledate nije baš najbolja stvar. To će vas spriječiti da se potpuno opustite i uživate, a o orgazmu možete samo sanjati. Vašu će nelagodu sigurno zamijetiti i vaš partner što će i njemu uništiti užitak. Radije se koncentrirajte na svoje osjećaje i trenutne užitke.

Muškarci žele da njihove žene za vrijeme seksa zaborave na svakodnevne teškoće i brige te se potpuno predaju trenutku. Ne mislite na debeli trbuščić ili razmazani make-up jer veliku većinu nedostataka kojima ste opsjednuti, muškarci za vrijeme seksa uopće ne zamjećuju.

Pogreška br. 3: Pretpostavljate da seks za muškarca nije velika stvar

Morate zaboraviti na zastarjele pretpostavke da seks za muškarca nije ništa drugo nego još jedna ugodna tjelesna aktivnost. Za veliku većinu muškaraca seks predstavlja vrlo značajan čin, zato ne smijete minimizirati njegovo značenje iz njegove perspektive. Istraživanja pokazuju da kako žene tako i muškarci zbog većeg zadovoljstva spolnost shvaćaju u okviru predanog odnosa, što nije slučaj sa seksom za jednu noć.

Njihovi rezultati također dokazuju da najučestaliji i najbolji seks imaju upravo bračni parovi. Čak 52% muškaraca se poslužilo prilikom za seks kao načinom za početak dugotrajnijeg odnosa, a uspjelo je samo jednoj trećini. I što je pouka ove priče? Nikada ne pretpostavljajte da muškarac nije romantičan, i da mu je samo do seksa, a ne do vas samih.

Pogreška br. 4: Uvjereni ste da je muškarac uvijek raspoložen za seks

Razumije se da je većina tinejdžera spremna na seks gotovo bismo mogli reći bilo kada i bilo gdje, no za muškarce to na žalost ne vrijedi. Svakodnevni pritisci - stres na poslu, obitelj, računi - mogu uništiti muški libido. Mnoge žene njegova nespremnost na seks neugodno iznenadi i to samo zato jer je uzimaju previše osobno.

Činjenica da njihov partner nije raspoložen za seks toliko ih šokira da to naprosto ne mogu vjerovati. Iako same dobro znaju da nisu uvijek raspoložene za seks, pa iako vole svog muškarca, uz njegovo odbijanje odmah pomisle da ih on više ne smatra privlačnima. Nije istina; jednostavno mu nije do seksa.

Pogreška br. 5: Ne kažete mu ono što želite

Otvoreni razgovor o seksu i tome što nam se sviđa a što ne, može biti vrlo neugodan, čak i kad smo već dugo u vezi s partnerom. Ipak, to je jedini način za povećanje ili očuvanje seksualnog zadovoljstva.

Žena mora preuzeti odgovornost za svoje seksualno zadovoljstvo jer je ni najbolji ljubavnik ne može dovesti do orgazma ako mu ne kaže kako. Dobra je novost da velika većina muškaraca iznad svega želi zadovoljiti ženu.

Recite im kako da to učine, a da pri tome ne uništite njihov ego. Žalopojke o tome što vam se ne sviđa pomiješajte s pohvalama o tome što vam se sviđa. Vjerujte, muškarci znaju slušati, samo ako ste dovoljno neposredni i jasni vezano uz ono što općenito želite.

Pogreška br. 6: Ljutite se kada predlaže nešto novo

Kada je par već neko vrijeme zajedno, razumije se da je logično da želi obogatiti svoj spolni život s nekolicinom vrućih novina. Činjenica da muškarac želi pokušati nešto novo još ne znači da je nezadovoljan s vama ili vašim spolnim životom.

Ukratko: nemojte to shvaćati osobno. No, ipak ostanite u granicama onoga što je za vas još prihvatljivo. Nitko vas ne smije prisiliti na nešto što vam se čini nemoralno ili nenormalno.

Pristojno, ali odlučno, odbijte takve prijedloge i jasno mu recite svoje razloge. Ako novost nije moralno sporna, no to ipak ne biste željeli raditi, recite mu i to te ga zamolite za razumijevanje. Na dvojbene prijedloge nemojte reagirati previše burno; radije uzmite vremena za razmišljanje. Pokušati nije grijeh.

12.03.2012. 22:50:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Semir
    17.04.2012. 01:15
    Upravo tako
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh