« Život
objavljeno prije 6 mjeseci i 12 dana
ZNATE LI?

Koje su najbolje godine za brak?

Neki će reći da nema veze kad stupate u brak ako se volite - no dovoljno je razvoda da bi trebalo postati jasno da to baš i nije istina...

Eto kad trebate u brak
Eto kad trebate u brak (Dreamstime)
Više o

brak

,

godine

Brak je postao nekako lakša obaveza nego ikad - razvoda je toliko da ljudima postaju sve normalniji, bilo to dobro ili ne. No, vjerujemo da barem velika većina u brak ulazi otvorena srca i sa željom da traje zauvijek... a tu bi mogla pomoći i statistika.

Naime, istraživanje o razvodima Sveučilišta u Utahu otkrilo je da se najmanje ljudi koje se vjenča u dobi između 28 i 32 godine razvode u godinama koje slijede.

Sociolog Nick Wolfinger vodio je analizu podataka iz 2006.-10. i 2011.-2013. američkog Nacionalnog istraživanje rasta obitelji (NSFG). Utvrdio je da je stupanje u bračnu zajednicu od 28 do 32 godine bile najbolje godine za uspješan brak.

Prethodno se vjerovalo da, što se stariji vjenčate, manja je vjerojatnost razvoda. Sada rezultati pokazuju raspodjelu - u prvih pet godina postoje dva 'vrhunca' u razvodima, brakovi sklopljeni u tinejdžerskim i ranim dvadesetim godinama, te brakovi sklopljeni nakon 45. godine života.

Eto, brojke su tu... a vi smislite što ćete!

10.09.2018. 20:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Dejana
    12.09.2018. 08:55
    Najbolje godine za brak su one kada covek sam oseca da je spreman za to i kad naravno ima osobu pored sebe koja je vredna braka.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh