« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
10. 5. 2010.

Knjiga dana - William Seward Burroughs: Istrebljivač!

Halucinantni krajolik izuzetno bizarna, fragmentirana romana

Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

kolonizacija

,

23. studenoga

Muškarac, potišten zbog starenja, nastoji ukrasti lice mladog čovjeka; liječnik žudi za virusom koji bi ga mogao lišiti nelagode tako što će sve ostale pretvoriti u duplikate njega samoga; pukovnik obrazlaže pravila za život uz OS (olakšaj si); zavjernici posthumno uspijevaju raznijeti vlak pun bojnih otrova; mandril poznat kao Purpurni bolji natječe se za predsjednika uz brutalne rezultate; svijet pluta prema apokalipsama nasilja, klime i pošasti.

Halucinantni krajolik izuzetno bizarna, fragmentirana romana Williama Burroughsa neprestano se mijenja, a tik ispod površine uvijek ima nečeg zloslutnog. 

 

William S. Burroughs rođen je 5. veljače 1914. u St. Louisu u Missouriju, gdje je i odrastao uz sve privilegije više klase, zahvaljujući bogatstvu koje je njegov djed stekao na izumu računalnog stroja. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja da diplomira umjetnost na Harvardu, Burroughs odlazi u New York. Tu se upoznaje s Allenom Ginsbergom i Jackom Keruacom, te tako nastaju začeci "beat" pokreta.

Burroughs je objavio cijeli niz romana, eseja, članaka. Bio je poznat kao performer, pisao scenarije za filmove, pojavljivao se u reklamama i videospotovima. Ostavio je velikog traga u rocki pop kulturi. Godine 1975. nagradu za književnost dodijelio mu je National Institute of Arts and Letters i American Academy, čiji je član postao 1983. Umro je 2. kolovoza 1997. u Lawrenceu u Kansasu.

 

Izdavač: Leo Commerce

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: Knjige dana odabiru Moderna vremena Info
10.05.2010. 13:05:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh