« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
30. 10. 2009.

Knjiga dana - Stieg Larsson: Djevojka koja se igrala vatrom

Nastavak knjige "Muškarci koji mrze žene"

Više o

moderna vremena info

,

knjiga dana

,

Stieg Larsson

,

Djevojka koja se igrala vatrom

Drugi dio trilogije 'Millennium' švedskog pisca Stiega Larssona. Prve tri knjige iz serije "Millennium", "Muškarci koji mrze žene", "Djevojka koja se igrala vatrom" i "Kule u zraku", Stieg Larsson dovršio je neposredno prije iznenadne smrti od srčanog udara 9. studenog 2004., na dan Kristalne noći. Te tri knjige postale su svjetski fenomen te najpopularnije i najprodavanije europske knjige posljednjeg desetljeća.

Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist ponovno se nalaze u središtu napete, uzbudljive priče, u kojoj sve počinje okrutnim ubojstvom mladog novinara Millenniuma i njegove djevojke koji se bave istraživanjem traffickinga. Svi tragovi upućuju da je zločin počinila Lisbeth Salander te su se čitava švedska policija i javnost digle na noge kako bi pronašle neprilagođenu djevojku sumnjiva ponašanja s podebljim dosjeom iz psihijatrijske klinike. No ta potraga vodi do mračnih, duboko zakopanih tajni koje otkrivaju kako je i zašto okolina odbacila osamljenu krhku genijalku.

Stieg Larsson uspio je gotovo nemoguće: napisati nastavak knjige "Muškarci koji mrze žene" koji je napetiji i kompleksniji od prvog dijela, i u njemu iznova ogoliti skrivene strane društva.

 

Prevela Željka Černok

Izdavač: Fraktura

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
30.10.2009. 13:29:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh