« Knjiga
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
01. 11. 2009.

Knjiga dana - Mary Webb: Pletenje

Korisna djelatnost u sve mračnije i hladnije dane

Više o

knjiga dana

,

pletenje

,

Mary Webb

,

moderna vremena info

Sve što morate znati da biste započeli je kako držati radnu nit i igle, kako nametnuti i završiti pletivo te dva osnovna boda, pravo i krivo... pronaći ćete u ovom priručniku.

Knjiga je podijeljena na devet poglavlja - prva tri predstavljaju uvod u materijale i osnovne tehnike koje su vam potrebne da biste počeli plesti. Preostala poglavlja (Pravo-krivo, Rebrasti bodovi, Pletenice, Šupljikavi i ispupčeni bodovi te Premeti i ostali bodovi) su zbirka bodova i uzoraka. Svako poglavlje je podijeljeno na popularne bodove i uzorke, a zatim slijede lagani, srednje teški i teški bodovi.

Za objašnjavanje uzoraka koriste se nacrti zato što su sažetiji i pregledniji od pisanih uputa bod po bod, iako se i jedno i drugo koristi na početnim stranicama kao pomoć čitateljicama koje nisu upućene u upute pomoću nacrta. Nije teško naučiti raditi prema nacrtu ako se ide korak-po-korak. Pletilja s osnovnom pletačkom vještinom brzo će steći samopouzdanje čim shvati princip rada prema nacrtu. Nacrti su potpuno objašnjeni u poglavlju na početku knjige, a zatim slijedi popis kratica i pojmovnik simbola.

Većina nacrta u ovoj knjizi se lako slijedi i veliki nacrt može se temeljiti na ponavljanju, a nije izraz složenosti.

 

Prevela Rajna Maršanić-Jovanović

Izdavač: Leo-commerce

Opširnije: Moderna vremena Info

 

 

 

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
01.11.2009. 12:47:32
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. facebook picture
    Mislav Likoder
    26.01.2010. 19:25
    Pa to je dobro.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh