Metro-portal.hr

objavljeno 30.10.2009. 13:29:33
30. 10. 2009.

Knjiga dana - Stieg Larsson: Djevojka koja se igrala vatrom

Nastavak knjige "Muškarci koji mrze žene"

Drugi dio trilogije 'Millennium' švedskog pisca Stiega Larssona. Prve tri knjige iz serije "Millennium", "Muškarci koji mrze žene", "Djevojka koja se igrala vatrom" i "Kule u zraku", Stieg Larsson dovršio je neposredno prije iznenadne smrti od srčanog udara 9. studenog 2004., na dan Kristalne noći. Te tri knjige postale su svjetski fenomen te najpopularnije i najprodavanije europske knjige posljednjeg desetljeća.

Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist ponovno se nalaze u središtu napete, uzbudljive priče, u kojoj sve počinje okrutnim ubojstvom mladog novinara Millenniuma i njegove djevojke koji se bave istraživanjem traffickinga. Svi tragovi upućuju da je zločin počinila Lisbeth Salander te su se čitava švedska policija i javnost digle na noge kako bi pronašle neprilagođenu djevojku sumnjiva ponašanja s podebljim dosjeom iz psihijatrijske klinike. No ta potraga vodi do mračnih, duboko zakopanih tajni koje otkrivaju kako je i zašto okolina odbacila osamljenu krhku genijalku.

Stieg Larsson uspio je gotovo nemoguće: napisati nastavak knjige "Muškarci koji mrze žene" koji je napetiji i kompleksniji od prvog dijela, i u njemu iznova ogoliti skrivene strane društva.

 

Prevela Željka Černok

Izdavač: Fraktura

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
30.10.2009. 13:29:33
http://metro-portal.hr/knjiga-dana-stieg-larsson-djevojka-koja-se-igrala-vatrom/25362/