« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
2. 11. 2009.

Knjiga dana - Miro Gavran: Jedini svjedok ljepote

Ljubavna priča u prepoznatljivom zagrebačkom ambijentu

Više o

moderna vremena info

,

Miro Gavran

,

knjiga dana

,

jedini svjedok ljepote

Roman donosi intrigantnu ljubavnu priču koja se odvija u prepoznatljivom zagrebačkom ambijentu s kratkim skokovima u prostore egzotične Malte, a glavni junak je četrdesetogodišnjak zaljubljen u tajnovitu mladu ženu.

Poigravajući se istinama i lažima, Miro Gavran  se poigrava i različitim pripovjedačkim perspektivama u romanu u kojem neobični senzibilni akteri, rastrzani emocijama koje ih nadilaze, pokušavaju spasiti krhotine svoje intime.

 

***

Miro Gavran (1961.) suvremeni je hrvatski književnik. Djela su mu prevedena na trideset dva jezika. Uz zbirku priča "Mali neobični ljudi", napisao je romane "Zaboravljeni sin", "Kako smo lomili noge", "Klara", "Margita ili putovanje u prošli život", "Judita", "Krstitelj", "Poncije Pilat" i "Jedini svjedok ljepote". Gavran piše i za mlade: "Svašta u mojoj glavi", "Kako je tata osvojio mamu", "Sretni dani", "Oproštajno pismo", "Zaljubljen do ušiju", "Pokušaj zaboraviti" i "Profesorica iz snova".

Dobio je dvadesetak književnih i kazališnih nagrada, a među njima Nagradu Central European Time, koja se dodjeljuje najboljim srednjoeuropskim piscima, te Nagradu Europski krug za afirmaciju europskih vrijednosti u književnim tekstovima. Dosad je imao više od dvjesto kazališnih premijera širom svijeta, a njegove predstave vidjelo je više od dva milijuna ljudi.

 

Izdavač: Mozaik knjiga

Opširnije: Moderna vremena Info

02.11.2009. 12:11:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh