« Knjiga
objavljeno prije 15 godina
15. 6. 2009.

Knjiga dana - Maria Costantino i Amanda Lang: Konji - potpuni vodič

I konj je čovjekov najbolji prijatelj

Vjerojatno ste barem jednom u životu pomislili kako bi lijepo bilo imati konja, tu plemenitu životinju zbog koje bi mnogi rekli da bi uzrečicu "Pas je čovjekov najbolji prijatelj" trebalo promijeniti u "Konj je čovjekov najbolji prijatelj". Ako se prisjetimo brojnih priča ili filmova u kojima su konji skoro pa bili glavni junaci vjerojatno ni to nije daleko od istine. No, to i nije toliko važno, ljubav čovjeka i životinje trebala bi biti obostrana, i svaka strana može računati na onu "koliko daš toliko će ti se i vratiti", ako ne i više.

Bez obzira imate li vlastitog konja, želite posjedovati konja ili jednostavno volite konje, "Konji - potpuni vodič" je knjiga za koju bi trebali pronaći mjesto na polici. Namijenjena široj publici (od sportaša i rekreativaca do uzgajivača ili za "obične" zaljubljenike u konje) knjiga je informativna i zanimljiva, pa čak i zabavna, i sadrži sve informacije o konjima koje trebate znati. Kako bi se korisnicima omogućilo lakše snalaženje uobičajeni konjički pojmovi i izrazi navedeni su u kazalu, pa se tako lako pronalaze sve informacije o bilo kojoj temi.

Ovaj sveobuhvatan vodič u svijet konja podijeljen je u dva dijela: prvi dio obrađuje sve aspekte njege konja i ponija, uključujući odabir prikladnog konja, ishranu, smještaj, timarenje, vježbanje, zdravstvenu skrb i učenje jahanja, te pruža savjete o konjičkim sportovima i natjecanjima. Drugi dio sadrži informacije o više od 200 pasmina konja, uključujući potankosti o veličini, podrijetlu, karakteristikama i namjeni.

Ako se, dakle, odlučite za ovu knjigu tada vam preostaje samo još jedan mali korak da bi vaše duhovno iskustvo prijateljevanja s konjima bilo potpuno - učlanite se u najbliži konjički klub. Ili još bolje, ako imate mogućnosti, uvjete (i volju) za to - uz knjigu kupite i konja.

 

Prevela Branka Lucarić

Izdavač: Veble Commerce

Opširnije: Moderna vremena Info

Piše: izabrao Nenad Bartolčić
15.06.2009. 10:27:12
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mirelica
    04.04.2012. 16:50
    predobra knjiga.Gdje se moze kupiti i koliko dode??
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh