« Život
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
LJUBITELJ HRSKAVOG

Kinez jede žarulje za doručak, a voli i čaše

Od svoje 12. godine pojeo je oko 1,500 žarulja, staklo je počeo jesti sasvim slučajno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Metro.co.uk)
Više o

staklo

,

Gotan Project

,

dvorana Kornati

,

maxwellov demon

Wang Xianjun, 54-godišnjak iz pokrajine Sečuan, počeo je uživati u grickanju stakla jer je ono, kako sam kaže, „hrskavo i fino", prenosi britanski Metro.

„Slučajno sam progutao komad debele riblje kosti, ali ništa se nije dogodilo. Iz radoznalosti sam probao nekoliko komada slomljenih čaša, u tajnosti, naravno, i opet se ništa nije dogodilo", kaže on. Od tada, s vremena na vrijeme Wang bi pojeo i pokoju žarulju. Od svoje 12. godine pojeo ih je 1,500.

„Ne jedem ih svakog dana već ponekad", dodaje. „Žarulje jedem samo za doručak, i to ne više od jedne na dan." Kad odluči uživati u „žaruljnom" doručku, Wang prvo uzme žarulju, slomi je i jede komadić po komadić. Njegova ga je obitelj nekoliko puta vodila u bolnicu na kontrole, ali kod njega je slučaj takav da nakon pojedena stakla nema nikakvih oštećenja. Nažalost, nije poznato kakva mu je probava, odnosno stolica nakon takvog obroka.

Bilo kako bilo, Wanga su već prozvali neobičnim junakom zaštite okoliša obzirom da njegove žarulje ne završavaju u smeću već u njegovom trbuhu.

04.05.2010. 19:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh