« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
VOJNA HUNTA

Kina traži Zapad da ukine sankcije Mianmaru

Kina je oduvijek veliki i gotovo jedini saveznik raznih hunti koje su naslijeđivale vlast u Mianmaru od početka 1960-ih godina

Fotografija vijesti
Više o

Hillary Clinton

,

Kina

,

vojna hunta

,

Mianmar

Za vrijeme povijesnog posjeta američke državne tajnice Hillary Clinton Mianmaru, Kina je pozvala da se toj zemlji ukinu ekonomske sankcije, prenosi Hina.

"Držimo da bi uključene zemlje trebale ukinuti sankcije Mianmaru", rekao je Hong Lei, glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova.

Kina je oduvijek veliki i gotovo jedini saveznik raznih hunti koje su naslijeđivale vlast u Mianmaru od početka 1960-ih godina.

Američka državna tajnica je u srijedu stigla u Mianmar gdje je rekla da ne namjerava odmah ukinuti američke gospodarske sankcije, za što je nužno odobrenje kongresa. Kina je u srijedu navela da je sklona kontaktima Mianmara sa zapadom, a jedan službeni list je upozorio da ona ne želi da se gaze kineski interesi u toj zemlji.

"Kina ne vidi ništa loše u tome da Mianmar želi osnažiti svoje veze sa Zapadom, ali to neće prihvatiti budu li se gazili njezini interesi", upozorava Global Times koji izlazi na engleskom jeziku,

01.12.2011. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh